Srbija podržala Pekinšku inicijativu o međunarodnoj saradnji u digitalnoj ekonomiji 1foto FoNet/Kabinet

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović u toku posete Pekingu, u okviru Trećeg foruma Pojas i put učestvovao je na forumu visokog nivoa o digitalnoj ekonomiji gde je Srbija jasno podržala Pekinšku inicijativu o međunarodnoj saradnji u digitalnoj ekonomiji, saopštio je danas njegov kabinet.

„Za samo šest godina Srbija je doživela digitalnu transformaciju. Svetska banka nas svrstava na visoko 4. mesto u Evropi u oblasti digitalne transformacije, a prema poslednjem izdanju Globalnog izveštaja Ujedinjenih nacija, koji prati razvoj eUprave, Srbija je među 10 zemalja u svetu koje su najviše napredovali u ovoj oblasti“, izjavio je Jovanović.

On je rekao da Srbija kontinuirano ulaže u digitalnu i inovacionu infrastrukturu, u startap i inovacionu zajednicu, povoljno poslovno okruženje koje stimuliše razvoj IКT sektora, u razvoj veštačke inteligencije, sve sa ciljem da postane jedan od lidera 4. industrijske revolucije.

Po oceni Jovanovića, susreti delegacija Srbije i Kine i državni sporazumi koji su potpisani u Pekingu, dodatno potvrđuju državnu politiku Srbije koja ima jasno trasiran put ka daljem osnaživanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i čeličnog prijateljstva dva naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari