Sretenović do daljeg ostaje na čelu DRI

Glavni državni revizor ispunio uslov za penziju, mandat mu je istekao još u septembru

Ostavite komentar


  1. Samo u Nišu i Niškoj Banji je 2014. godine Državna revizija utvrdila nenamensko trošenje državnog novca od preko dve milijarde dinara, ali je imenovani sve krivce spasio tako što protiv ni jednog odgovornog lica nije podneo krivičnu prijavu, mada ga na to obavezuje član 41. Zakona o državnoj revizijskoj instituciji. Skoro svi ti ljudi su i dalje na rukovodećim pozicijama, a sada i on sam krši zakon i neće u penziju. Ko ga to podržava u njegovim nezakonitim radnjama? Ko je ta osoba u vrhu vlsti koja je jača od zakona Republike i koja omogućava da ovakvi Sretenovićevi postupci ostanu nekažnjeni?

  2. Kako su pisali srpski mediji ovo je nacin rada Sretenovica(citat iz clanka)
    „U martu ove godine Državna revizorska institucija počela je sa kontrolom poslovanja Luke. Milovančev je uspeo da podmiti predsednika DRI Radoslava Sretenovića, da odugovlači pisanje izveštaja i da prikrije glavne pronevere. U pismu upućenom Magazinu Tabloid gospodin Sretenović nas obaveštava da je u toku pisanje revizorskog izveštaja, te da ne stoje optužbe da je primio novac, kao što je od direktorke iz Niške Banje Marine Deljanin Ilić dobio stan, jer protiv nje nije podneo krivičnu prijavu zbog utaje oko 100 miliona dinara.“

  3. Taj je sve zavrsio u zivotu i jos mu se ne ide. Cerka mu je sa nekim ,, puskarskim “ fakultetom kspresno postavljena za direktora filijale NBS u Nisu, a on je pre nekoliko godina aboliran za smrt tasta u saobracajki koju je izazvao u pijanom stanju. Covek za sve partije, od Kostunice je na tom mestu. Strasno

  4. Pitajte Vekica državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja, kako Sretenoviću na vezu zapošljava medicinske kadrove po Vojvodini. U ustanovi u kojoj radim u Vojvodini, postoji takav slučaj. Da li je normalno da se glavni revizor bavi ovakvim stvarima, a da ne zna da je trgovina uticajem krivično delo.

  5. Pitam se kako li je ovaj čovek prošao bezbedonosnu proveru. Kakva je ovo država.
    Po mnogo čemu problematični glavni inspektor Državne revizorske komisije, Radoslav Sretenović, rođen je 1953. u Gornjoj Rečici (opština Prokuplje). Njegov otac Sreten Sretenović bio je poznat u celoj nekadašnjoj Jugoslaviji po čuvenoj aferi „Kalaj“, o čemu se, sredinom osamdesetih godina, pisalo u najvažnijim tadašnjim novinama, a posebno u dnevnom listu „Politika“. Naime tada je Sreten Sretenović, otac sadašnjeg glavnog inspektora Državne revizorske komisije kao radnik Preduzeća „Univerzalpromet“ iz Prokuplja, za otkup i prodaju otpada, ili, takozvanih sekundarnih sirovina, ilegalno trgovao i švercovao kalaj u Rumuniju. Za to krivično delo je bio uhapšen i odgovarao pred sudom. Da se radi o čoveku koji pre svega gleda lični interes, potvrđuje i to da je svoju ćerku, nelegalno zaposlio u Narodnoj banci Srbije, a suprugu, sestrića i sina u Elektrodistribuciji, i to u vreme kada je Zakonom zabranjeno zapošljavanje novih radnika i kada postoje viškovi u državnim službama a otpuštanja sa posla svakodnevna.

    Naravno, svi članovi uže i šire porodice su zaposleni bez sprovođenja zakonom predviđenog konkursa, čime je isključena transparentnost i konkurentnost. Glavni inspektor Državne revizorske komisije se često viđa u službenom automobilu beogradskih tablica, kako završava privatne poslove u Nišu i Prokuplju iako redovno objavljuje Izveštaje o zloupotrebi korišćenja službenih vozila u Državnoj upravi, o čemu je takođe pisano u dnevnoj štampi, sa objavljivanjem fotografija.

Ostavite komentar


Ekonomija

"Obećavan izvoz svinjskih glava, nožica, repova... a nemamo svinja": Od Tita do Vučića, svi pričali o velikoj trgovini sa Kinom 10

„Obećavan izvoz svinjskih glava, nožica, repova… a nemamo svinja“: Od Tita do Vučića, svi pričali o velikoj trgovini sa Kinom

Srbija i Kina potpisale su 17. oktobra prošle godine Sporazum o slobodnoj trgovini, tokom boravka srpske delegacije u Pekingu, u kojoj je bio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je tada najavio veliki značaj ovog sporazuma za Srbiju, ali stručnjaci smatraju da će naša zemlja ovim, mahom povećati uvoz, a da će najviše izvoziti kineske kompanije koje posluju u Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.