SSP Kragujevac: Povećanje poreza na imovinu je dodatni udar na budžet građana 1Foto: GrO SSP Kragujevac

Gradski odbor SSP Kragujevac traži izmenu odluke lokalnih vlasti o povećanju poreza na imovinu kojom će dodatno biti opterećeni budžeti Kragujevčana.

– Pored svakodnevnih poskupljenja i galopirajuće inflacije sa kojima se susreću Kragujevčani, sada će dodatni udar na budžet biti i povećanje poreza na imovinu. Ova odluka gradske vlasti ne samo da još više otežava život našim sugrađanima i pokušava da svali na njih sav teret krize, nego beleži i crni rekord, jer je vlast u Kragujevcu za samo dve godine podigla cenu poreza na imovinu za čak 60 posto, kaže Obrad Turković, potpredsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Kragujevac.

Po njegovim rečima, novim predlogom odluke koju je gradsko veće uputilo Skupštini grada na odlučivanje izvršiće se korekcija prosečnih cena kvadrata po zonama u gradu Kragujevcu, a što će direktno uticati na povećanje cene poreza.

– Iz predloga se može videti da će povećanja prosečne cene kvadrata ići i do 20 posto, ističe Turković.

Gradski odbor SSP Kragujevac podseća da je gradska skupština u novembru 2020. godine već jednom uvećala porez, podizanjem osnovice za obračun poreza na imovinu za 34 posto tako što je povećala poresku stopu sa tri na četiri procenta.

– Ako se ovom povećanju doda nastalo uvećanje prosečne cene kvadrata, dolazi se do jasne računice da će građani plaćati i do 60 posto veći porez nego 2020. godine. Ova odluka vlasti Nikole Dašića i njegovih koalicionih partnera pokazuje svu bezosećajnost za stanje u kome se nalaze naši sugrađani koji jedva sastavljaju kraj sa krajem, smatra Turković

Po njegovom mišljenju, rešenje postoji i Stranka slobode i pravde traži izmenu ove odluke tako da se stopa oporezivanja smanji na tri posto i time spreči dodatni udar na kućne budžete.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari