Šta je američka delegacija prošle nedelje radila u Srbiji?

Stručnjaci iz SAD došli da "zavrnu" ruski gas

Ostavite komentar


  1. zure dok je tramp na vlasti jer ako nekim slucajem dodje bajden na vlast, ima da ih ispali na mars da tamo regulisu vodotokove i sl.

    1. Развлачење није амерички манир, Марице…

  2. Ne žele Amerikanci da smanje uticaj Rusije nego da povećaju svoj a Ruse da obankrote.

  3. Koliko ce kostati transport za dopremu americkog gasa iz skriljaca?

    KOLIKO PUTA ce americki gas biti skuplji od ruskog za krajnjeg potrosaca koga niko nista ne pita?

    Sta ce biti sa ruskim gasom koji pokriva 80% potrosnje u Srbji?

    Mali insert iz vrlo poucnog clanka na sajtu Saveza energeticara Srbije:…“Gasprom je zvanično objavio da je za izgradnju gasovoda Turski tok kroz Srbiju u svom planu investicija za 2019. godinu izdvojio oko 60 milijardi rubalja. Ukupna ulaganja u srpski gasni sistem u naredne dve godine mogu da dostignu 1,4 milijarde dolara. U Srbiji, koja još ne podleže energetskim propisima EU, Gasprom će moći da direktno ulaže novac u izgradnju cevovoda i da bude njegov vlasnik.
    Prema rečima šefa Gasproma Alekseja Milera, gasovod će se protezati od srpsko-bugarske do srpsko-mađarske granice, dužine 403 km. Kako se navodi u materijalima ove kompanije, u 2019. godini će potrošiti na podmorsku deonicu „Turskog toka“ 26 milijardi rubalja i još 17,7 milijardi rubalja na tranzitni deo kopnene trase na teritoriji Turske…“(https://www.senerges.rs/veliki_projekti_l.html)

  4. Postrojavala ove mapetovce i djavolje vojnike koje su nam okacili oko vrata ko mlinski kamen u dubokoj vodi

  5. Gledaju sta ce uzeti u zamenu za dugove koje Srbija nikada ne moze da vrati.To nema nikakve veze sa sadasnjim i buducim predsednicima jer su krediti dosli iz privatnih fondova.

    1. @Milan, kad će Amerika vratiti naše zlato koje je držano u Njujorku gde je bilo tačno 41 666 kg. To nikad posle Drugog svetskog rata nije vraćeno. Kažu to je za humanitarnu pomoć i Trumanova jaja koja su nam slali kao i troškovi koje su imali. Kod njih ništa nije besplatno. Daleko im lepa kuća. U Londonskoj banci je bilo 31000 kg. Prodato je za devize 20000 kg, dok 11000kg nikad nije vraćeno.. Zlato u Sarajevu 1174kg zaplenile ustaše, kao i. 3000kg u šipkama Zagrebačke filijale.

  6. Albanci sa Kosova i Metohije dobijaju podršku sa Zapada prvenstveno zbog toga da bi engleska mornarica zauzvrat od Albanije imala pristup albanskoj obali, ali i zbog lobista koje su Albanci sa Kosova i Metohije angažovali u SAD i nekim evropskim zemljama da zastupaju njihove interese.

  7. SAD su takav svoj problem nestasice vode u Kaliforminji vrlo lako resili time sto su iscrpli sve pre meksicke granice i nije ih briga da zalivaju svoje kalifornijske baste iako Meksiko trpi nestasicu. Dvostruki arsin u nasem slucaju je ocigledan. Onaj ko je investirao i odkle se napaja ima prednsot!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.