Šta je sve poskupelo i koliko: Novi rast inflacije i još više cene – za godinu dana hrana skuplja za skoro 16 odsto

Ostavite komentar


  1. Jorgovanka Tabakovic, partijski guverner NBS , sa laznim doktoratom – brani stopu inflacije – visinom referentne kamatne stope !!! Danas je NBS objavila da je povećana referentna kamatna stopa za 2% ! Centralne banke u Evropi tačnije u svetu su zbog rata u Ukrajini smanjili tu stopu da zaštite potrošače ( referentna – ključna kamatna stopa ) na 0% a moguće je da će biti uskoro i minusna ( to se već dešavalo u vreme afera sa kreditima u svajcarskim francima kada su po preporuci Centralnih banaka: ECB, Centralna banka V.Britanije, Američki FED, Japanska Centralna banka – ino banke u Evropi i svetu obracunavale
    minusu kamatnu stopu pa su rate kredita bile vraćene identično iznosu u vreme odobravanja kredita dok je nasa NBS kao šef kartela poslovnih banaka a koja stiti interese privatnog krupnog kapitala tačnije kapitala otetog od svih nas u kvazi tranziciji u Srbiji – omogućila da klijentima narastu rate tako visoko da klijenti bankrotiraju – pa su im banke za nekoliko neplacenih rata kredita oduzimale preko advokatske mafije koja stoji iza kancelarija JI – stanove koji su uglavnom služili za korupciji i mito državnih službenika i njihove rodbine, prijatelja koji su takve stanove plaćali po neverovatno niskim cenama.
    Vrhunac zamajavanja javnosti je današnja izjava Siniša Malog ministra finansija
    kome je poništen doktorat zbog prepisivanja – kako stojimo stabilno, da imamo novca i pomažemo ! Uzavrela mašinerija štampanja novca bez pokrića u Topcideru ( Kovnica novca NBS ) ne prestaje da radi – štampa li štampa !
    Tamo je zaposlen Vucicev brat poznat u javnosti kao stručnjak za privatni biznis. Sve promašaje i malverzacije SNS strucnjaka u vladi plaćaju poreski obveznici.
    Ne smemo dozvoliti da SNS formira novu vladu. Lazu nas, mazu – potcenjuju našu svest, znanje i inteligenciju. Nama je sve gore a njima sve bolje – sto govore brojke na njihovim ino i off shore računima. Opozicija ako izlobira SPS može formirati zajednicku vladu. U suprotnom ulica će raditi. Izbegnemo to.
    Nadmudrimo taj polusvet SNS-a i pokrenemo inspirativnu akciju za dobro svih nas koji živimo u Srbiji.

  2. Kako je cena sladoleda u porciji i kornetu istia? Jacobs 200 gramica kafe kosta kao domasnji pasulj u konzervi.

  3. Kornet ide fraj. Tu se vidi velicina jedne kugle sladoleda.

  4. Prvo na socijalu da znaju da ekonomisu pa onda u „oblake“.

Ostavite komentar


Ekonomija

Sandžačke plate i dalje kaskaju za republičkim 10

Sandžačke plate i dalje kaskaju za republičkim

Prosečna primanja zaposlenih u šest gradova i opština u Sandžaku (Novi Pazar, Tutin, Sjenica, Nova Varoš, Priboj i Prijepolje), u januaru ove godine, napravile su skok u odnosu na decembarske plate, od četiri do sedam hiljada dinara.

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.