Stabilno poslovanje u Srbiji 1Foto: EPA / ANTONIO BAT

Poslovanje kompanija „Dijamant“ i „Frikom“ u Srbiji je u potpunosti stabilno, izjavili su danas direktori tih kompanija, koje su deo koncerna Agrokor, u razgovoru sa ministrima trgovine Rasimom Ljajićem i poljoprivrede Branislavom Nedimovićem.

Direktor „Dijamanta“ iz Zrenjanina Teo Vujčić i direktor „Frikoma“ iz Beograda Gojko Đošić su sa ministrima razgovarali o poslovanju ovih kompanija, koje su deo koncerna Agrokor, na tržištu Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine

Vujčić i Đošić su dodali da se sve obaveze prema dobavljačima i kooperantima izvšavaju na vreme, kao i da ukupna potraživanja obe kompanije daleko premašuju obaveze koje imaju.

Direktor „Frikoma“ Gojko Đošić je rekao i da je ta kompanija u potpunosti izvršila sve finansijske obaveze pred predstojeću setvu i da nema dugovanja prema primarnim poljoprivrednim proizvođačima.

Kompanija „Frikom“ zapošljava 1.000 radnika, dok „Dijamant“ ima 750 zaposlenih i obe su, prema tvrdnjama direktora, od početka ove godine zabeležile rast proizvodnje i prodaje. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari