Startap “Xenios Academy” pojaviće se krajem leta u popularnom dokumentarnom serijalu CNN-a 1Foto: Xenios Academy/Promo

Nakon pobede na svetskom takmičenju startapa koji implementiraju nove tehnologije i veštačku inteligenciju u industrije hotelijerstva i ugostiteljstva, održanog u Dubaiju pod nazivom “Entrepreneur20X”, startap “Xenios Academy”, koji većinski čini tim mladih ljudi poreklom iz Novog Sada, pojaviće se krajem leta u popularnom dokumentarnom serijalu CNN-a, koji prati život novih preduzetnika i razvoj njihovih biznisa na Bliskom istoku.

Ekipa koja realizuje serijal “Startup Trail”, izabrala je Xenios Academy za učešće u serijalu, čije je emitovanje zakazano za septembar, na kanalu CNN International.

“Velika je čast i priznanje za našu kompaniju i ceo mlad tim što nam je već u prvoj godini rada pružena prilika da svoj rad prezentujemo pred kamerama globalne medijske platforme kakvu pruža CNN International”, rekla je izvršna direktorka ovog startapa, Željana Babić, koja je za svoje studije neuronauke i psihologije na Univerzitetu Kalifornija u Sjedinjenim Američkim Državama, skupljala finansijska sredstva radeći u brojnim renomiranim restoranima i hotelima u Dubaiju i Londonu.

Startap “Xenios Academy” pojaviće se krajem leta u popularnom dokumentarnom serijalu CNN-a 2
Foto: Xenios Academy/Promo

Godinama kasnije, rodila se ideja o potpuno gejmifikovanom i tehnološki naprednom sistemu edukacije, podržanom od strane naučnih činjenica o prednostima učenja kroz igru i uz pomoć najnovijih mogućnosti veštačke inteligencije, čime je Babićeva spojila svoja znanja stečena na polju neuronauke i psihologije s jedne i iskustva u ugostiteljstvu i hotelijerstvu s druge strane.

Xenios Academy je internacionalni startap koji posluje iz baze na Bliskom istoku, a čija će se aplikacija za gejmifikovanu edukaciju pojaviti na globalnom tržištu ovog leta.

Aplikacija kroz igru i uz pomoć veštačke inteligencije, trenira zaposlene i pomaže im da bolje komuniciraju sa gostima, kao i da pruže vrhunsku uslugu, od recepcije, preko bara, do restorana i kuhinje.

Planovi ove kompanije uključuju i proširenje na tržište industrija lepote, velnesa i fitnesa. Deo tima su i Novosađani Igor Besermenji (mediji i marketing) i Filip Babić (kvalitet aplikacije), koji danas žive u Emiratima i Rio de Žaneiru, kao i Novosađanka Marija Karatović, koja je zadužena za prodaju u Evropi.

Ključni deo tima čine i Marko Koralo iz Italije, kao i Brazilka Prisila Vajerbaher.

Kamere CNN-a prate rad tima ove kompanije u bazi u Abu Dabiju, njihove dnevne rutine u okviru postojeće preduzetničke klime na Bliskom istoku, kao i sastanke sa klijentima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari