Startovao pogon roletni u Zrenjaninu 1

U industrijskoj zoni Jugoistok-Ečka u Zrenjaninu počela je proizvodnja roletni, investicija belgijske kompanije „T4B – Talent for Blinds” čijem otvaranju je prisustvovao ambasador Kraljevine Belgije u Srbiji Leo D’ Aes.

Reč je o investiciji belgijske kompanije, koja je pokrenula proizvodnju u iznamljenoj proizvodnoj hali a planira da uskoro podigne novi pogon u kome bi otvorila 200 radnih emsta.

-– Kada smo razmišljali o ulaganju, bilo nam jasno da je Zrenjanin najbolja opcija za investiranje među brojnim gradovima u regionu. Početak rada kompanije nije lak, ali zahvaljujući velikoj pomoći lokalne administracije on nam je olakšan – rekao je Rul Elfring, direktor „T4B“.

Kompanija „T4B“ je član belgijske porodične kompanije „Kopahom“ i bavi se proizvodnjom roletni i dekoracije za prozore. Kako je rečeno, u prostoru od 1.200 kvadratnih metara i na dve proizvodne linije, trenutno je zaposleno pedeset ljudi, a u planu je izgradnja potpuno novog pogona, uz proširenje proizvodnje i povećanje broja zaposlenih.

– Do 2020. godine u planu je zapošljavanje 180 do 200 radnika, a ukupna vrednost investicije iznosiće oko 3,5 miliona evra – napomenuo je Elfring, dodajući da su proizvodi namenjeni za plasman na zapadnoevropsko i rusko tržište.

Predstavnici ove kompanije potpisali su sa gradom Zrenjaninom protokol o saradnji, kojim je predviđena izgradnja proizvodne hale. Skupština grada Zrenjanina je, tim povodom, donela odluku o dodeli 5.000 kvadratnih metara građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni ovoj kompaniji, i to za izgradnju novih proizvodnih pogona bez naknade, a konačnu odluku o tome daće Vlada Republike Srbije.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari