Stefanović: Povećanje plata pripadnicima Garde od 10 odsto 1Foto: FoNet/MOD

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović najavio je danas, obraćajući se na konferenciji za medije nakon referisanja o rezultatima analize stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2021. godinu, da će plate pripadnika Garde Vojske Srbije biti povećane za novih 10 odsto.

– Obavestio sam predsednika Vučića da smo u Ministarstvu odbrane u dogovoru sa Generalštabom procenjivali i opterećenost jedinica i njihov položaj i popunu, i da smo pronašli u svom budžetu sredstva, dakle nećemo tražiti dodatna, da povećamo platu vojnicima iz jedinica u Gardi – kazao je Stefanović.

On je istakao da je Garda jedinica koja je posebno opterećena, jer ima ogroman broj zadataka tokom godine.

– Ni sam nisam verovao dok nisam video šta sve Garda uradi u toku jedne godine i to nisu samo protokolarne dužnosti, to je ono što građani obično vide, radi mnogo i ima mnogo složenijih zadataka. Njihove plate će biti povećane za novih 10 posto, jer želimo da pokažemo poštovanje prema svim tim ljudima, pogotovo što se nalaze stacionirani u Beogradu, gde su i cene značajno veće, odnosno troškovi života značajno veći, te je će im to povećanje omogućiti i komforniji život – rekao je ministar Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari