Stefanović: Radnicima Leonija bez objašnjenja smanjene ionako niske plate

Ostavite komentar


  1. Ma kako kaze veliki Vodja, bolje i to nego NISTA, zato cutite i radite, bice vam bolje za 100 godina….

  2. Pa Borko Leoni je dosao u Srbiju 2009 god kada je Tvoja tadasnja stranka bila na vlasti.

  3. Уколико Српска држава жели да покрене привреду и омогући раст зарада и БДП тада треба да изађе из финансијског фарадејевог кавеза наметнутог од 2000.г.у Банкарском сектору где је НБС постала сервис банака која емитује девизне обвезнице са приносом од 6% које откупљују банке и на тај начин суфинансирају буџет Србије уз привид смањење Јавног дуга у односу на укупан БДП,зато што емитоване девизне обвезнице НБС улазе у „инвестиције“и самим тим фиктивно повећавају укупан БДП без раста куповне моћи.
    Потребно је да НБС буде независни сервис Владе Србије као Централна Банка која би формирала Српску комерцијалну Банку,која би кредитирала извознике и инвестиције са ниским каматним стопама од 1 % до 3 % на годишњем нивоу,тада би се привреда покренула.Овако постајемо робови који да би радили морају уз то и да плаћају робовласника за свој рад,а држава „седи“ и „убира“порез,што је апсурдна економско финансијска политика којом је Српска привреда за 19.година изгубила или презадужила сва Јавна предузећа укључујући Електро привреду Србије која је заједно са пољопривредом основ привредног развоја сваке државе,осим Србије.

  4. A, … pa, vuciceve subvencije su istekle i sada neko treba da pokrije rast razlike u troskovima poslovanja.
    Nece to valjda ‘Leoni’?!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.