Stojiljković: Na jesen milion nezaposlenih, treba im pomoći 1Foto: Medija centar Beograd

Predsednik sindikata UGS „Nezavisnost“ Zoran Stojiljković izjavio je danas da je očekivano da se broj nezaposlenih u našoj zemlji na jesen poveća na oko milion, kao i da se u okviru Socijalno ekonomskog saveta mora postići dogovor o narednim koracima koji bi pomogli i zaposlenim, a i onima koji ostanu bez posla.

Govoreći o najavama iz ovog sindikata da postoji opasnost da će na jesen u Srbiji broj nezaposlenih biti oko milion, on je za TV N1 naveo da je taj podatak izrečen nakon analize, i sa puno argumenata.

„Broj nezaposlenih pre pandemije je bio oko 550.000 ljudi, uzmite trećinu onih koji su se vratili iz zapadne Evrope, i saberite to sa očekivanjima da će oko 10 odsto zaposlenih ostati bez posla. Dodajte tom broju od 850 do 900 hiljada i one koje nemamo registrovane, tako da je ova konstatacija od milion nezaposlenih proverljiva“, istakao je on.

Stojiljković je rekao da u zemlji nema političkog dijaloga.

„Nedostatak dijaloga vodi u ljutnju, nervozu i krajnje nepoverenje koje mi imamo. Ja ovu meru nepoverenja koja trenutno postoji u zemlji, ne pamtim od 1997. ili 1998. godine“, ocenio je Stojiljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari