Stojiljković: Na jesen milion nezaposlenih, treba im pomoći 1Foto: Medija centar Beograd

Predsednik sindikata UGS „Nezavisnost“ Zoran Stojiljković izjavio je danas da je očekivano da se broj nezaposlenih u našoj zemlji na jesen poveća na oko milion, kao i da se u okviru Socijalno ekonomskog saveta mora postići dogovor o narednim koracima koji bi pomogli i zaposlenim, a i onima koji ostanu bez posla.

Govoreći o najavama iz ovog sindikata da postoji opasnost da će na jesen u Srbiji broj nezaposlenih biti oko milion, on je za TV N1 naveo da je taj podatak izrečen nakon analize, i sa puno argumenata.

„Broj nezaposlenih pre pandemije je bio oko 550.000 ljudi, uzmite trećinu onih koji su se vratili iz zapadne Evrope, i saberite to sa očekivanjima da će oko 10 odsto zaposlenih ostati bez posla. Dodajte tom broju od 850 do 900 hiljada i one koje nemamo registrovane, tako da je ova konstatacija od milion nezaposlenih proverljiva“, istakao je on.

Stojiljković je rekao da u zemlji nema političkog dijaloga.

„Nedostatak dijaloga vodi u ljutnju, nervozu i krajnje nepoverenje koje mi imamo. Ja ovu meru nepoverenja koja trenutno postoji u zemlji, ne pamtim od 1997. ili 1998. godine“, ocenio je Stojiljković.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Stojiljković: Na jesen milion nezaposlenih, treba im pomoći”

  1. Cemu sluze sindikati u Srbiji sindikalne vodje ?. Sta oni mogu da urade i kako ce oni izvesti borbu protiv nezaposlenosti a da ne izvode narod na ulicu , ipak je ekonomsko pandemijska visa sila u pitanju , mozda resenje daju sindikalci , a bas bi oni trebali da s epozabave tim pitanjima i resenjem za milon nezapolsenih . Koje su njihove ideje kako zaposliti odpustene ?.

  2. Sada je jasno zasto se predsednik SNS-a toliko trudio da odrzi izbore preko leseva! Ko bi glasao najesen za njega sa milion nezaposlenih! Providno!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.