Stojiljković: Posle korona virusa sledi ekonomska kriza, teško vreme za radnike

Ostavite komentar


  1. Da li postoji sindikat, udruzenje koje se bavi pravima nezaposlenih? I nezaposleni su gradjani ove zemlje, i oni su u vanrednom stanju. Gde da se zaposle dok traje ova nesreca, ko ce ih zvati na razgovor za posao? Niko ne pita kako nezaposleni prezivljavaju krizu. Ostavljeni su na cedilu. Zalosno…

    1. Sindikat je organizacija zaposlenih. Sindikat Nezavisnost ima između ostalog i proaktivnu strategiju oko zapošljavanja. Verovatno postoji neko udruženje koje organizuje ljude koji traže posao.

  2. a kada je bilo dobro vreme za radnike sa ovakvim sindikatima. nikad vise sindikalnih udruzenja i nikad losiji polozaj radnika. kod nas sindikati postoje samo na papiru jer nemaju stvarnu moc i nece ni imati jer celnici sindikata nemaju pojma sta je sindikalna borba.

    1. Slažem se da sindikati nemaju stvarnu moć , ali ste razlog te činjenice banalizovali („čelnici sindikata nemaju pojma šta je sindikalna borba“).
      Bilo bi dobro da su problem (samo) čelnici .Sindikat ne čine (samo) čelnici.
      Mnogo je bitnije od kakvog materijala su sačinjeni oni, koje su, eto i „ovakvi“ čelnici ponekad pozivali na akciju : npr. 2014. protiv donošenja izmena Zakona o radu .Takođe je bitno i to da danas SNS ima (hvale se) 700000 članova !!! Svi sindikati u Srbiji nemaju toliko, a pri tom neki su i tamo i ovamo.I koga ti „tamo i ovamo“ poslušaju – Stojiljkovića i Orbovića i druge – ili Vučića ?
      Ajmo jednom da utvrdimo gradivo, tj. postavimo dijagnozu kako bi eventualno našli i „lek“.
      Ako smo dobronamerni kritičari onda je to za pohvalu ,ali puno je lobiranja ili nanošenja štete ideji sindikalizma iz naivne,najbolje namere.

      1. Ja sam komentarisao uopšteno, ne favorizujući nijedan, jer su svi od istog materijala.
        Uostalom, ako ste vi svi bili 2014. ( a ja jesam), onda vas je jako malo.

  3. „Politički maneken“ za sve vlasti.

    Pre par godina su tukli članove NDB pred dotičnim ZASTUPNIKOM RANIČKIH PARVA !!

    1. Jeste. ..policija. A on je odmah reagovao. Ja bio prisutan, video.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.