Štrajk radnika “Goše” nastavljen – na železničkoj stanici 1

Štrajk radnika Fabrike šinskih vozila „Goša“ u Smederevskoj Palanci, koji traje sa prekidima već dva i po meseca, jutros je nastavljen na železničkoj stanici u ovom gradu, gde zaposleni čuvaju vagone sa gotovim proizvodima.

– Ni posle razgovora sa novim predstavnikom vlasnika nije poštovano što smo se dogovorili i što smo stavili na papir. Dogovor je bio da pustimo vagone da izađu iz fabrike, a oni će nam odmah sutradan izvršiti uplatu. To se nije desilo i odlučili smo da ne damo vagonima da krenu odavde. Napravićemo straže od po deset ljudi koji će tu tokom vikenda non-stop da dežuraju – kaže Milan Vujčić, predsednik štrajkačkog odbora.

Na koloseku je “zarobljeno” desetak vagona sa obrtnim postoljima i drugim proizvodima. Štrajkači su o svojoj odluci obavestili i policiju, objasnivši da nemaju nameru da blokiraju prugu i stanicu već samo vagone koji treba da krenu put Slovačke.

Radnici su odlučni da ne popuste, kako navode, zato što su više puta izigrani. Poučeni iskustvom da im pune četiri godine nisu bili uplaćivani ni porezi i doprinosi, nisu spremni na ustupke.

Još uvek čekaju obećanih 30 hiljada po zaposlenom, koliko nedostaje do dogovorenih 100 hiljada dinara da bi obustavili štrajk. Ostaju i pri ostalim zahtevima – da im se dug za zaostale zarade isplati u 16 rata, kao i da plate moraju da bude redovne, mesec za mesec.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari