Štrajk u Fijatu blokirao proizvodnju

Ostavite komentar


  1. Radnici štrajkuju sami protiv sebe, to se firmu mnogo ne dotiče, ako im dosadi prodaće je nekom i otići iz Srbije pa će radmici ostati bez ičega, a sindikalne vođe će se već snaći i uhlebiti u drugu firmu. Za sindikalce radnici su potrošna robs kao i za poslodavca.

  2. sve u svemu , radnici moraju izdržati.
    a ako je ovo šema da fijat ode iz Srbije onda je , što se radnika tiče , svejedno , AV će imati priliku da otkrivi radnike da su neradnici .
    Takođe , AV će moći , svog savetnika za UAE Mlađu , da odlikuje za dobo obavljen posao.

  3. U normalnoj drzavi svako ima pravo na strajk ako za to postoje razlozi. A za 38.000 RSD raditi u visoko-tehnoloski organizovanoj fabrici i proizvoditi automobile je stvarno beda! Takvi malodusnici kao komentator Markovic ubijaju ono malo volje za boljitkom i vracaju nas u blato Balkana Iva Andrica! Od plate mora da moze da se zivi a da ne govorimo o penziji koja treba da bude tek pola!

  4. U Srbiji sindikalni rukovodioci su deo Vlasti(establismenta). Glumeci "borbu za radnicka prava" sindikalne vodje prave predstavu za narod, i svesno pristaju da budu instrument u rukama nekog pretendenta za politicku moc. Formiranje Vlade donosi preraspodelu uticaja(novca).
    Ovaj strajk sluzi da oslabi novog premijera, ali meni nije jasno da li ga je organizovao Vucic ili Dacic.

  5. Pre svega svima bih porucio da ovo nije politicki organizovan protest,vec samo borba za zivot i opstanak radnika.Kada vi kao danas radite na +40 C u hali,koja ne poseduje klimatizaciju i kad vam samo dodaju po jos jednu operaciju,povecaju normu,a za to ne dobijete adekvatnu naknadu,sta da ocekujete?

  6. AV plaća strancima 10.000€ po radniku,koji crnče bez ikakvih sindikalnih prava,a stranci čekaju priliku da klisnu iz praziluka!

Ostavite komentar


Ekonomija

"Obećavan izvoz svinjskih glava, nožica, repova... a nemamo svinja": Od Tita do Vučića, svi pričali o velikoj trgovini sa Kinom 10

„Obećavan izvoz svinjskih glava, nožica, repova… a nemamo svinja“: Od Tita do Vučića, svi pričali o velikoj trgovini sa Kinom

Srbija i Kina potpisale su 17. oktobra prošle godine Sporazum o slobodnoj trgovini, tokom boravka srpske delegacije u Pekingu, u kojoj je bio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je tada najavio veliki značaj ovog sporazuma za Srbiju, ali stručnjaci smatraju da će naša zemlja ovim, mahom povećati uvoz, a da će najviše izvoziti kineske kompanije koje posluju u Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.