Strani kapital "isisava" novac i destabilizuje platni sistem države

* Možemo samo uslovno da govorimo o novim radnim mestima koje strani investitori otvaraju, pošto se u stranim kompanijama otvori između 4.000 i 5.000 radnih mesta, ali istovremeno u domaćim firmama bez posla ostane od 5.000 do 10.000 ljudi
Ivan Radenković, analitičar i autor studije Direktne strane investicije u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Eeeeh da je samo "lili" !!! I Zrenjaninska "Beohemija" je dobijala kredite do besvesti,a kad““ nije mogla da ih vraca,stecaj,bakrot,dugovi "nestali" a firma prodata!

  2. Odlican tekst. Da je vise ovakvih analiza, narod bi se polako osvestio. Ovako, zasluzuje sve sto mu se dogadja, jer je jasno dao legitimitet. Knjige, citajte, knjige narode…

    1. Pa gde da narod cita ovakve analize, u Informeru? A oni koji citaju Informer i ostali tres od nazovi novina i pritom veruju svemu sto su procitali, nikada u zivotu nisu knjigu u ruke uzeli, niti ce. Nazalost, dzaba apel.

  3. Srpska sirotinja i srpski penzioneri svojim odvajanjima od ustiju plaćaju tajkunske projekte i tzv.strane investitore.

  4. Sve je to uobičajeno za ekonomije koje su slabe i zavisne ,bez svoje tehnologije i gorovog novca,ono što je zaista zabrinjavajuće sjeste da se ne donosi Zakon o poreklu imovine,to je najvažniji Zakon koji direktno sprečava i sankcioniše finansijske malverzacije ,dela iz tog Zakona ne zastarevaju.Tada bi dobili deficit političara.

  5. Svaka čast Radenkoviću.
    Prvi puta da pročitam ovakav analitički tekst, koji se zasniva na činjenicama.
    Nama privrednicima ovo nije nepoznato. Trebalo bi i Vlada Srbije da preispita koncept stranih investicija i uopšte strategije ekonomskog razvoja društva. Potrebno je više da koriste znanje i iskustvo dokazanih privrednika i nauke, a ne da se radi na osnovu percepcije mediokriteta.
    Na ovaj način nećemo imati uspešnu privredu ni za 1000 godina.

    Ljubo Maričić, dipl.ecc, privrednik

Ostavite komentar


Ekonomija

"Obećavan izvoz svinjskih glava, nožica, repova... a nemamo svinja": Od Tita do Vučića, svi pričali o velikoj trgovini sa Kinom 10

„Obećavan izvoz svinjskih glava, nožica, repova… a nemamo svinja“: Od Tita do Vučića, svi pričali o velikoj trgovini sa Kinom

Srbija i Kina potpisale su 17. oktobra prošle godine Sporazum o slobodnoj trgovini, tokom boravka srpske delegacije u Pekingu, u kojoj je bio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je tada najavio veliki značaj ovog sporazuma za Srbiju, ali stručnjaci smatraju da će naša zemlja ovim, mahom povećati uvoz, a da će najviše izvoziti kineske kompanije koje posluju u Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.