Sve dame zaposlene u kompaniji Enel.rs ovogodišnji osmomartovski vaičer uputile Sigurnoj kući: Mislimo na one koje su svi zaboravili, a njihova zahvalnost je naš najveći poklon 1Foto: Promo

Time što dobrotu širimo oko sebe istovremeno je učvršćujemo i u sebi samima.

Ovim geslom vodile su se zaposlene u kompaniji ENEL PS kada su nedavno odlučile da novac namenjen osmomartovskim poklonima preusmere damama kojima je on u ovom trenutku potrebniji. Nijednog trenutka nisu se dvoumile kome će ga uputiti, jer po njihovom mišljenju, Sigurna ženska kuća je jedina adresa na koju je trebalo uputiti ova sredstva.

Ideja je potekla od samih zaposlenih dama u ENEL PS koje su odlučile da planirana sredstva za kupovinu tradicionalnih poklona za 8. mart uplate Sigurnoj kući u Beogradu, za žene žrtve porodičnog nasilja.

Prvi put ove godine, ali sigurno ne i poslednji, zaposlene žene u ovoj kompaniji pokazale su humanost i spremnost da pomognu onima koje trpe nasilje.

– Pokazale smo da mislimo na one koje su svi zaboravili, a kompanija je i ovom donacijom potvrdila renome društveno odgovornog preduzeća koje neguje korporativnu filantropiju. Principi društvene odgovornosti utkani su u svaku odluku koja se u kompaniji donosi – od onih svakodnevnih do velikih odluka koje utiču na poslovanje, ali i na ono što je najvažnije, poboljšanje kvaliteta života zajednice u kojoj poslujemo – rekla je Olivera Zlatić, generalna direktorka kompanije ENEL PS.

Sigurna kuća, kako objašnjava naša sagovornica, ne pruža samo smeštaj i hranu ženama, već ih i osnažuje da se vrate u društvo, a one su upravo njenim korisnicama poželele da što pre počnu da žive normalnim svakodnevnim životom kao i većina u Srbiji.

– U sklopu sveobuhvatnog razvoja kompanije je, između ostalog, i svest o važnosti društveno odgovornog preduzetništva. Svesni da ne živimo u društvu koje pruža jednake mogućnosti za sve, da među nama ima marginalizovanih pojedinaca i društvenih grupa pokušavamo da ih u skladu sa trenutnim mogućnostima, podržimo. Zahvalnica koju smo dobile je naš poklon za Dan žena – nastavila je Zlatić.

Kompanija ENEL PS uskoro proslavlja tri decenije postojanja i uspešnog poslovanja na srpskom tržištu. Za punih 30 godina oni su prepoznali i svoju odgovornost i obavezu da, u meri u kojoj mogu, svet učine boljim mestom za sve. Upravo zbog toga, odazvali su se u prethodnom periodu, ali i samoinicijativno pomogli mnogobrojnim humanitarnim projektima.

Danas ova kompanija predstavlja sinonim za inovacije i pouzdanost u segmentu pouzdanih i energetski efikasnih data centara, njihovih sistema napajanja, hlađenja i upravljanja kritičnom infrastrukturom korisnika. Njihova vizija je da kroz inovacije i stručnost omoguće klijentima da se fokusiraju na svoje osnovno poslovanje, dok oni brinu o svim njihovim kritičnim segmentima fizičke infrastrukture. Tokom tri uspešne decenije stotinak zaposlenih u ENEL PS su rasli zajedno profesionalno, rame uz rame. Zato se njihovi uspesi ne mere isključivo brojkama i finansijskim izveštajima, već i zadovoljstvom zaposlenih, ali i pozitivnim uticajem na celokupnu zajednicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.