Svečano otvorena "Francuska nedelja" pod sloganom "Svetla Pariza na beogradskim ulicama" 1Foto: K. Bondžulić

Svečano je otvorena deveta „Francuska nedelja“ pod sloganom „Svetla Pariza na beogradskim ulicama“, koja ima za cilj promociju istorijskih, kulturnih i poslovnih veza između Francuske i Srbije.

Manifestacija će trajati od 18. do 24. novembra, a period održavanja vezuje se za francuski običaj dočeka mladog francuskog vina „Novi božole“, koje je predstavljeno gostima na svečanom otvaranju.

Gostima žurke dobrodošlicu su poželeli Pjer Košar, ambasador Francuske u Srbiji i Dragan Stokić, predsednik Francusko-srpske privredne komore, ističući zadovoljstvo jer se događaj odigrava uživo s obzirom da prethodne godine to nije bilo moguće zbog nepovoljne situacije sa pandemijom.

U okviru „Francuske nedelje“ započeo je i onlajn sajam zapošljavanja Francusko-srpske privredne komore koji će biti dostupan do srede 24. novembra, a na kome su predstavljena brojna francuska i lokalna preduzeća. Posetioci će moći da posete virtuelne štandove kompanija i da apliciraju na oglase za posao, ali i da komuniciraju sa HR rukovodiocima preko čet aplikacije.

Svečano otvorena "Francuska nedelja" pod sloganom "Svetla Pariza na beogradskim ulicama" 12Pored sajma zapošljavanja, dostupan je i sedmodnevni vebinar za studente pod nazivom „Posle faksa biću…“, namenjen njihovoj profesionalnoj orjentaciji.

Za ljubitelje francuske gastronomije i umetnosti kulinarstva 19. novembra biće održana pekarska radionica, a 23. novembra na vinskoj radionici odabrane zvanice imaće priliku da degustiraju probrane etikete iz raznih francuskih regija.

Biznis konferencija na temu životne sredine održaće se 22. novembra u Klubu poslanika, gde će biti predstavljeni projekti kompanija koji su usmereni ka očuvanju životne sredine, dok će poslednjeg dana biti realizovan vebinar o cenama električne energije i kako ih smanjiti uz povećanu energetsku efikasnost i korišćenje obnovljivih izvora energije.

Tekst je deo projekta „Uči sa Danasom“, koji se sufinansira sredstvima iz budžeta Republike Srbije, Ministarstva za kulturu i informisanje. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari