Svetske rejting agencije S&P Global i Moody's unapredile ocenu United grupe 1Foto: N1

United Grupa, vodeća telekomunikaciona i medijska kompanija u Jugoistočnoj Evropi, objavila je da su rejting agencije S&P Global i Moody’s pozitivno revidirale ocene kompanije i njene izglede u budućnosti.

S&P Global je poboljšao izglede za povećanje rejtinga United Grupe sa stabilnih na pozitivne, dok je Moody’s procene unapredio iz negativnih u stabilne, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, to je rezultat uspešne prodaje infrastrukture mobilnih tornjeva United Grupe u Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji kompaniji TAWAL za 1,22 milijarde evra, odnosno 20,1 puta vrednosti EBITDA. Priliv sredstava od ove transakcije biće iskorišćen za isplatu obaveza koje dospevaju 2024. i 2025. godine uz značajno smanjenje zaduženosti grupe.

„United grupa vidi ove odluke kao potvrdu uspešnih strateških inicijativa kompanije, uključujući njeno širenje na grčko i bugarsko tržište. Kompanija ostaje posvećena unapređenju svoje finansijske stabilnosti i daljih mogućnosti za rast, uz istovremeno ulaganje u nove tehnologije i širenje mreže“, navodi se u saopštenju.

„Prodaja naše mobilne infrastrukture omogućila nam je da optimizujemo strukturu kapitala, ojačamo našu finansijsku poziciju i uspešno se nosimo sa snažnim globalnim makroekonomskim pritiscima. Ostajemo fokusirani na sprovođenje naše strategije rasta i pružanje inovativnih i visokokvalitetnih usluga našim korisnicima. Srećni smo da su S&P i Moody’s prepoznali ovaj uspeh“, rekla je Viktorija Boklag, izvršna direktorka United Grupe.

* List Danas posluje pod okriljem United grupe

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari