Svi odbijaju odgovornost za kredite date Bogićeviću

Dan obeležio sukob oko toga ko je tačno proglašavao odluku o dodeli kredita, jesu li krediti distributerima Farmakoma dati uslovno ili bezuslovno i da li su odobravani bez potpune dokumentacije
Nastavljeno suđenje optuženima za davanje nevraćenih zajmova u Privrednoj banci Beograd

Ostavite komentar


  1. Mnogo veći obim kriminala u ovom predmetu se prikriva i naknadnim (ne)zakonitim (ne)postupanjem stečajnih upravnika PBB i rukovodstva Poštanske….

  2. Ovaj sukob o kome se govori potpuno je fingiran, najverovatnije orkestriran od strane Miroslava Bogicevica. Posto smo videli iz odbrane da se zapravo radi o prevari, te da postoje materijalni dokazi koji upucuju na to da je Bogicevic svesno lagao da bi uverio banku da njegovi distributeri mogu da vrate pare iz prostog razloga sto im je on solidarni jemac, stvar mu izmice van kontrole. Zato je bilo vazno da se preusmeri paznja na nacin odlucivanja kreditnog odbora, tj. tumacenje normative. A to je potpuno nebitno, jer je uslov koji je deo clanova kreditnog odbora, doduse na nepravilan, neobavezujuci nacin apostrofirao, ipak ispunjen, i to nedugo nakon odlucivanja kreditnog odbora. Nema stetne posledice. Jedino Bogicevicu je u interesu da raspiruje mrznju medju okrivljenima iz banke, ali sta mu to vredi ako je tacno ono sto je izneto oko famoznih kredita iz inostranstva koje je Jorgovanka brze bolje registovala mimo zakona.

  3. Da sam tužilac odmah bi odustao od krivičnog gonjenja Bogićevića a evo i zašto. Slušao sam jednog inspektora kriminalističke policije koji je na pitanje novinara: Kad ispitujete nekog od kriminalaca i prevaranata šta vam kažu u svoju odbranu kad ih suočite sa dokazima zašto to rade? Inspektor je odgovorio: "Nećete verovati ali njihov najčešći odgovor je, OVCE SU ZATO DA SE ŠIŠAJU!" U ovom šišanju učestvuje državni aparat a OVCE smo MI građani koji će mo ni krivi ni dužni ovo šišanje debelo platiti a da ga nismo naručili. Zato Bogićevića treba osloboditi a ove što su mu omogućili da nas OŠIŠA mimo naše volje odrezati drakonske kazne, kako nosiocima državnih funkcija tako i neodgovornim, nezrelim i iznad svega nesposobnim članovima Upravnog i Kreditnog odbora Banke. Oni su ti koji su bili zaduženi i debelo plaćeni da spreče naše ŠIŠANJE mimo naše volje. A nisu ga sprečili!

  4. Zasto sudija nije pitao Bogicevica zbog cega je rekao to da Upravni odbor Privredne banke nece da mu odobri garanciju? Ko je tu Sinisa Mali pa da mu se to mora reci? Da li to ima veze sa cinjenicom da su Kostadin Popovic, predsednik Upravnog odbora i Sinisa Mali bili kolege i dobri poznanici kada su zajedno radili u Agenciji za privatizaciju, gde je radio i Mirko Cvetkovic, za koga je receno da je preporucio Bogicevica da dodje i uzima kredite u Privrednoj? Znaci Sinisa Mali je glavni, neko ko se pitao za sve? Kako? A isti taj Mali je omogućio privatnom licu da preuzme Mlekaru Sabac, na sumnjiv nacin…Pametnom sasvim dovoljno….

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.