Tabaković: Devizne rezerve na najvišem nivou

Ostavite komentar


  1. Zamoliš Putina da kupi 1000 Fiata,potom kupiš 800 Škodi,mada je fabrika i tvoja,delovi,tehnički,servisi….To je pamet a ne rezerve jer ako svako uzme svoje faliće i bićete banka bez novaca ostaće samo dugmići.

    1. Kupuje se na osnovu najbolje ponude kao što je cena, servis i sve usluge. Uostalom te škode su svemirski brod u odnosu na FIAT.

      1. Aleks kako si ti pametan , znaci seljak proizvodi 5 vagona krompira pa ode u drugo selo da kupi krompir jer je tamo jeftiniji od njegovog. Tako samo moze srbin da razmislja.

        1. Jok, ti si baš pametan. Gde piše da mora srbija od neke firme da kupuje automobile zbog toga što se fabrika nalazi na njenoj teritoriji? Tako normalno funkcioniše ekonomija, ko da povoljnije, od njega kupiš. Mislim da imate još uvek neki komunistički pogled na svet. Što pre shvatite kako sve to funkcioniše, bolje za vas i celu Srbiju.

      2. Državni organi voze domaći proizvod ,koji pose odredjenog vremena pošalješ na opravku ili opštu opravku u tu istu fabruiku koja to može najbolje da reši i najpovoljnije.Remontovano vraćaš u opticaj od tri praviš dva ….Vozila je ta policija fiće i tristače potom stojadine..Vodi se ekonomska politika ,upošljavaš svoje,trošiš svoje delove,gume,ne duvaš u tudja jedra devize ostaju u zemlji.Imaš potpunu kontrolu utroška delova ,Rashodovana vozila rasturaš i dolaziš do polovnih delova,gubitak minimalan,ali treba voleti svoju zemlju uvek i večno .

  2. Koliki je dug Srbije, gde i u kom obliku se cuvaju rezerve ? Selektivno iznosenje informacija izgleda ovako: ucestvujem u maratonu, prosetam se 43km i a poslednjih par stotina metara sprint, i onda kazem da sam bio ubedljivo najbrzi u zavrsnici maratona, precutim da sam stigao na cilj, 4-5 sati posle ostalih.

  3. Hoce to, znamo vec, narocito pred izbore i u toku predizborne kampanje.

  4. Nista joj ne verujem. Dinar stabilan evro ne mrda, a cene rastu li rastu ,.Moze li onda da objasni, ako je sve tako idealno ,zasto cene rasu? .. putarine,struja, hrana itd.

    1. Privreda ne pravi pare, sav profit pokupise stranci a Jorgobanka mora od necega da otplacuje silne kredite koje je Vucic podigao. Visak novca koji je zamrzla cuva kao rezervu a plasi se da ga ulozi u privredu jer je nesposobna kao bankar da oplodi taj novac! Steta kako god okrenes sa ovakvim duducima, draga moja Ana@. Pozdrav!

  5. Nije meni ubedljiva jer se samo hvali.uspesima koja samo ona vidi. Umesto da se bez zaduženja stampa nove dinare kao bi pokrili rast PDV a. Umesto toga ona nas zadužuje u dolarima koji se tek stampa i niko ne zna po kojoj metodi. Verovatno bi drugačije razmišljala da ona ta nova zaduzenja treba da ona vrati.

  6. Da nema 40-50 sekretara,ne bi znala ni šta je devizni fond!

  7. Sramota, uvek isto, mala inflacija, devizne rezerve „najveće“ a cene u javnom sektoru sve veće i veće (od 10 do 15%) Da li je to normalno? Zašto guvernerka ne skrene pažnju JAVNOM SEKTORU, oni su generator inflacije…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.