Tabaković: NBS nastavlja sa dosadašnom monetarnom politikom

Ostavite komentar


  1. Samo još da kupite to zlato za MILIJARDU DVE EVRA. Imali neko u ovoj državi da vidi sta ovi na vlasti rade? Pa valjda i najniži činovnici u Vladi Srbije znaju, čak i ako su vlasnici KUPLJENE DIPLOME, da se zlato proizvodi u RTB Bor, i da je po definiciji u vlasništvu države Srbije.
    Ako sada NBS hoće da kupi neko zlato iz RTB, koje ZI Đjin nije mogao da proizvede u tako kratkom roku, od kada je kupio ovo preduzeće, to može samo da znači da je JORGOVANKA preknjižila na Kineze, zlato koje se čuva u TREZORU NBS, a koje je proizveo RTB dok je još bio državno preduzeće. Kupovina sopstvenog zlata sada bi najverovatnije mogla da predstavlja samo pranje novca, gde se iz NBS ispumpava ka Kini, suma od MILIJARDU DO DVE EVRA, pod izgovorom da se Srbija sprema za neku krizu, jer je eto doslo do sudara izmedju SAD i Kine, a naravnon uz zaslugu „NASEG PREDSEDNIKA AV“. Nije bitno da li to ispumpavanje znači samo šetanje papira ili „torbarenje“ uz obavezne provizije za kurire.
    A, moze da bude-da je privatizacija RTB bila samo jedna kratkotrajna POZAJMICA od 1,2 MILIJARDE dolara uz debelu kamatu, i da se sada pare imaju vratiti odmah, ma kako se to prezentiralo javnosti. Kao ekonomski potez genijalnog AV ili JORGOVANKINA igrarija sa zlatnim polugama, koja neodoljivo podseca na mahanjem Dafine Milanović vlasnice nekadašnje DAFIMENT BANKE zlatnim polugama pred teve kamerama. Oni koji se ovog dogadjaja jos sećaju znaju da je u to vreme visoki funkcioner , a potom i guverner NBJ Bora Atanacković, takodje iz trezora izvadio državne zlatne poluge i dao ih Dafini da svima preko televizije kaže- da njena banka za štedne uloge garantuje tim zlatom baš u trenutku kada se u DAFIMENT BANCI pojavila velika NOVČANA RUPA.Ali, ni to zlato nije pomoglo Dafini da se spasi bankrota, pa neće biti talično ni za Jorgovanku, ukoliko se naravno radi o štetnoj špekulaciji po državu. Ako , je pak AV toliko dalekovid da sada predloži kupovinu zlata, kada nam MMF bezecuje EPS, Komercijalnu banku i Srbija gas, to jeest predlaže se privatizacija ovih zlatnih koki Srbije, onda svaka mu čast. Ali, čisto sumnjam u dobre namere vladajućih.

  2. Gospođa Tabaković nije spomenuls još jedan veliki uspeh i podvig – građani koji su izvršili konverziju CHF kredita u evro tokom 2013. i 2015. po njihovim odlukama sada su bukvalno poniženi i prevareni jer ih nema u Zakonu o CHF kreditima i moraju i dalje da plaćaju ogromne zelenaške rate. O toj sramoti i prevari niko iz NBS ne progovars ni reč. Ni mediji se ne bave tom podvalom i prevarom NBS iz 2013. i 2015. godine. Gomila ovaca i dalje grca u ogromnim ratama zbog CHF kredita i prevare NBS i čeka da im izvršitelj u ime banke pokuca na vrata.

Ostavite komentar


Ekonomija

Koji poslovi su najplaćeniji u Srbiji? 10

Koji poslovi su najplaćeniji u Srbiji?

Poslovi u oblasti informacionih tehnologija spadaju među najplaćenije u Srbiji, sa prosekom iznad 200.000 dinara - proizilazi iz podataka zvanične statistike, ali i podataka specijalizovanih platformi za zapošljavanje.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.