Taksisti jači od regulatornih tela

Antimonopolska komisija upozorila ministarku saobraćaja da novi zakon o prevozu putnika nije u skladu sa principima slobodne konkurencije

Ostavite komentar


  1. Činjenica je da u većini gradova u taksi sistemu vlada potpuno rasulo i da je siva ekonomija tu naročito izražena! Nemogućnost i mali broj saobraćajnih inspektora na nivou cele Srbije dodatno dopsrinosi da neregistrovani taksisti rade šta hoće!

  2. I treba da svako ko ima registrovano taxi udruženje radi u gradu gde je registrovano,a ne kao pojedina taxi udruženja registrovana u beogradu a rade po čitavoj Srbiji.

  3. Zašto zaovilazite činjenicu da car:go ne želi da se registruje kao taxi udruženje gde je porez veći, nego jao nvo gde je porez munimalan. Tim stavom oni su u prednosti nad taksistima i taksi uduženjima zbog nelojalne konkurencijei time mogu imati niže cene prevoza.

  4. Taksisti su dobro organizovani,ali svakako ne mogu biti moćniji od zakona i tržišnog poslovanja.

    1. @Jovana: Tržišno poslovanje znači da svi subjekti u taksi prevozu imaju iste uslove, a ne da jedni plaćaju porez na taksi usluge, a CARGO bi da to ne plaća i da ne bude registrovan kao taksi udruženje već kao GG firma sa minimalnim porezom.

  5. Činjenica je da u većini gradova u taksi sistemu vlada potpuno rasulo i da je siva ekonomija tu naročito izražena! Nemogućnost i mali broj saobraćajnih inspektora na nivou cele Srbije dodatno dopsrinosi da neregistrovani taksisti rade šta hoće!

    1. Изгледа да нисте схватили, цена превоза у car:go је ниска зати што су они регистровани као гг предузеће, а не такси фирма, па према томе су у старту нелојална конкуренција регистрованим таксистима и не плаћају порез на такси услуге.

  6. Samo taksisti imaju pravo na monopol i NE SMEJU DA OSTANU BEZ POSLA!!!!!!!! Svi drugi mogu!?

  7. Ovakv Zakon kakav je usvojen je i u Nemačkoj, ograničen broj ,
    fiksna cena, rad samo u pokrajni u kojoj je registrovana firma-preduzetnik, a Uber je počeo da radi u oktobru ali samo sa registrovanim taksistima. A to što hoće gospodin Guberinić ima u Hrvatskoj(setite se samo letošnjeg kolapsa u saobraćaju u primorskim mestima) . Pogodite koja je od ove dve države organizovanija i uređenija.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.