Telekom Srbija najavio žalbu na odluku o ukidanju MTS-a na prostoru Kosova 1foto Mirjana Stevanović

Generalni direktor Telekoma Srbije (MTS) Vladimir Lučić izjavio je večeras da ta kompanija ima 30 dana da se žali na odluku Prištine o ukidanju MTS-a na prostoru Kosova i izrazio nadu da će međunarodna zajednica stati na njenu stranu.

„U slučaju da odbiju žalbu, možemo preko suda da tražimo u Prištini privremenu meru sprečavanja te odluke zato što se pravi nenadoknadiva šteta našoj kompaniji. Imamo ta dva pravna koraka da bismo sprečili tu odluku“, rekao je Lučić za Radio-televiziju Srbije.

Prema njegovim rečima, odluka da se MTS obriše iz prištinske Agencije za privredne registre (APR) doneta je jer registracija te kompanije nije ispravna, odnosno jer jednom članu njenog menadžmenta u pasošu piše „Kosovska Mitrovica, Republika Srbija“.

„Reč je o jednoj nelegalnoj odluci, kršenju Briselskog sporazuma, a donosioci te odluke moraju toga biti svesni. Gašenje mobilnog signala ljudima kojima je to veza sa Srbijom, te televizijskog – da ljudi nemaju više mogućnosti da gledaju TV iz Srbije, faktički odseca jednu populaciju od komunikacije“, kazao je generalni direktor Telekoma.

RTS navodi da bi na taj način bilo ugroženo 50.000 korisnika mobilne telefonije, 30.000 korisnika kablovske televizije i interneta u srpskim sredinama na Kosovu, kao i oko 250 zaposlenih u toj kompaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari