Telenor prodao kompaniju u Srbiji

Bord direktora predložiće posebne dividende u vrednosti 4,40 NOK po akciji

Ostavite komentar


  1. ‘Sa konja na magarca’, sto narod kaze! Od vrhunske telekomunikacione kompanije, spali smo na ‘venture’ kapitaliste, zelenase i privatne spekulante koje nije briga da li je taj Telenor proizvodjac dzakova od jute ili IT kompanija, dokle god mogu nesto da preprodaju. PPF je kupio konsolidovano, dobro organizovano, profitabilno preduzece. Uzgred vlasnici PPF su vecinom nastanjeni u Izraelu, a kompanija je registrovana u kao Americka. Norvezane treba razumeti. U Madjarskoj je konkurencija izmedju mobilnih telefonija prevelika i profit pada. Bugarska je u stagnaciji jer im se pola stanovnistva iselilo u Nemacku. Vuciclend sa svojim ‘garantovanim minimalcima’ ima rast profita za Norvezane koliko i privredni rast nase MMF ekonomije. PPF sa druge strane nema skoro nikakvog iskustva u mobilnoj telefoniji, i interesuje ih samo da izmuzu ono sto su Norvezani ostavili, preprodaju i teraju dalje. Mogu da se opkladim da ce sledeci kupac (sa preostalih 40% telenorovih bivsih pretplatnika) biti neko od redovnih ucesnika vucicevog ‘Davosa na Kopaoniku’!!!

  2. То се прича одавно ,а разлог је пословање наше државне компаније која је у истој бранши а користи страначку позадину за добијање послова и отимачину истих ,а главни глумац и овоме је отац једног министра ,а мислим да то већ и врапци по Београду знају

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.