Tender za postavljanje montažnih objekata za 'Bele', naslednike beogradskih komunalaca, vredan 9,5 miliona evra 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Grad Beograd raspisao je tender za postavljanje montažnih objekata za smeštaj „Beogradskih ličnih asistenata“ (BELI) – službe koja će zadržati nadležnosti Komunalne milicije, a okviru je novoformiranog Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju grada Beograda.

Montažni objekti se planiraju na 104 lookacije, a procenjena vrednost posla je 1,1 milijardu dinara (9,5 miliona evra), piše danas portal eKapija.

Predmet nabavke je izrada prethodne dokumentacije, tehničke dokumentacije i izvođenje radova na postavljanju namenskih montažnih objekata kontejnerskog tipa kao stalnih punktova na teritoriji grada Beograda sa prigradskim opštinama, kako bi mogli da se obavljaju poslovi iz nadležnosti Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju.

U planu je postavljanje objekata od čeličnog profila na 104 lokacije u Beogradu, pretežno u blizini parkova i većih zaštićenih zelenih površina.

Objektima je potreban kolski pristup i povezivanje na infrastrukturu, a uz pristup za korisnike, službena lica i jedno parking mesto s kolskim pristupom, dok pristupna površina i oblast iza objekta treba da budu pokriveni video-nadzorom sa dve širokougaone kamere.

Unutrašnjost objekta je podeljena na zonu kancelarija i zonu mokrih čvorova sa garderobom koje bi trebalo da budu razdvojene hodnikom.

Dve kancelarije bi trebalo da budu za službena lica, treća za komunikaciju sa građanima.

Svi tipovi objekata koji se postavljaju trebalo bi da imaju dve kabine za toalet.

Tender je otvoren do 6. juna.

Gradonačelnik Aleksandar Šapić je ranije najavio da „komunalni milicioner treba bude na ulici i da bude prijatelj, zaštitnik, nadzornik komšija i neko ko će da bude na usluzi Beograđanima, što već dugo nije“.

„Inspektor će biti ‘umrežen’ s čovekom na ulici, gradonačelnikova inicijativa jeste da se on više ni ne zove komunalni milicioner, već ‘Beogradski lični’ i asistent i nadzornik i prijatelj i zaštitnik, i komšija… i sve ono što je građanima neophodno, a uz čiji naziv bi stajao akronim ‘BELI’ – od ‘beogradski lični’ „, rekao je Šapić prošle jeseni novinarima, piše portal eKapija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari