Tiha kontraofanziva Rio Tinta – Ekolozi spremni na „rovovsku borbu“

Iako tvrdi da je projekat Jadar u "zastoju", britansko-australijska kompanija i dalje otkupljuje zemljište za izgradnju rudnika

Ostavite komentar


  1. Imam samo jedno pitanje : Ko su ti vrli Srbi, patrioti, koji i pored svega, još uvek nastavljaju da prodaju svoju dedovinu? Ovi ostali me ne iznenađuju, ni naša vlast, ni Rio Tinto!

  2. Znaju oni vrlo dobro, da današnji Srbin za veće pare zaboravlja i ekologiju i dedovinu i očevinu! A u ovoj osiromašenoj zemlji i ne trebaju im neki veliki novci da bi pokupovali šta hoće! Sve je ovde jeftino, od zemlje do obraza! A sve je i na prodaju, pa izvolte!

  3. To što neko kupi zemlju, ne znači da može da radi na njoj ono što ugrožava živi svet.

  4. Sto pre oterati Tinto Rio …
    Dekretom…zabraniti ulaz u našu zemlju.
    Iz zdravih namera.

  5. Proverite sta je bila tema 15. decembra u Elektromrezi Srbije kada su se u prostorijama te firme sastali predstavnici Rio Save i Jelena Matejic.

Ostavite komentar


Ekonomija

"Nije normalno da gurate firmu koju ste vi osnovali u propast, a da plaćate privatnu firmu za isti posao": Šta bi privatizacija GSP-a značila za grad, a šta za građane? 8

„Nije normalno da gurate firmu koju ste vi osnovali u propast, a da plaćate privatnu firmu za isti posao“: Šta bi privatizacija GSP-a značila za grad, a šta za građane?

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić još ranije najavio je da će neke od linija gradskog prevoza na potezima od „100“ do „700“ biti prepuštene privatnim prevoznicima. Međutim sindikati GSP-a protive se ovoj ideji i najavljuju proteste i blokade ukoliko ne dođe do razgovora o ovoj temi.

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.