Predstavnici malih akcionara Nisala danas će biti primljeni na razgovor kod gradonačelnika Niša Zorana Perišića, a istovremeno će biti održano još jedno protesno okupljanje ispred Gradske kuće. To je zaključeno krajem protekle nedelje, kada je grupa od stotinak akcionara zahtevala da gradsko rukovodstvo pomogne u njihovom nastojanju da nadležni državni organi preispitaju „krajnje spornu privatizaciju“ ove firme.


Mali akcionari Nisala obratili su se i premijeru, vicepremijeru i ministru pravde Ivici Dačiću, Aleksandru Vučiću i Nikoli Selakoviću, tražeći da se pored ostalog utvrdi koliko je država oštećena zbog „rada na crno“ i „neprijavljivanja prihoda“ Nisala, kao i neuplaćivanja doprinosa na zarade zaposlenih. Prema njihovim rečima, radnicima Nisala plate kasne više od pola godine, a doprinosi nisu uplaćivani skoro tri godine, tako da su im zdravstvene knjižice nedavno overene na samo dva meseca, a overa uskoro ističe.

– Mada gradsko rukovodstvo nije direktno nadležno za reviziju privatizacije, želeli smo da podsetimo gradonačelnika da je njegova obaveza da brine o interesima grada i građana. Podsetili smo ga i da on i gradski rukovodioci redovno primaju dobre plate, a da mi, kao i veliki broj drugih građana Niša, već dugo živimo ispod svakog minimuma – kaže član Odbora malih akcionara Nisala Zoran Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari