TS Ventures fond Telekoma Srbija i Microsoft zajednički ulažu u startape 1Foto: StartupStockPhotos / Pixabay

Američka kompanija Microsoft i TS Ventures fond Telekoma Srbija potpisali su danas ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji koji podrazumeva da će startapi koji prođu proces selekcije i kvalifikuju se za investicije od strane TS Ventures fonda, dobiti i podršku Microsofta, odnosno moći da koriste njihove usluge u vrednosti do 150.000 evra.

Kako je navedeno u saopštenju, taj iznos je vrednost proizvoda i servisa koje startupi mogu da iskoriste unutar Microsofotovog programa Founders Hub, koji se odnosi na Microsoft Azure, Visual Studio Enterprise, Github Enterpise, Microsoft 365, LinkedIn, Dynamics365, ali i partnerske ponude – poput korišćenja OpenAi, Stripe, Bubble i mnogih drugih servisa.

Direktor Microsoft Srbija Milan Gospić istakao je važnost ove podrške koju dobijaju osnivači startapa, na početku procesa njihovog daljeg razvoja.

„Uvek smo tu da kao kompanija podržimo startap zajednicu, jer razvoj jedne zemlje znači direktno ulaganje u digitalizaciju, stoga nastavljamo taj put i u godini kada obeležavamo pune dve decenije poslovanja u Srbiji“, kazao je on.

Istakao je da se njegova kompanija strateški opredeljena za osnaživanje inovacija i da ovom saradnjom želi da ponudi tehničku i savetodavnu podršku, stručno vođstvo, priliku za umrežavanje i povezivanje.

„Pružamo mogućnost da izgradite ili unapredite svoje poslovanje i plasirate svoje rešenje na internacionalna tržišta kroz Microsoft globalnu prodajnu mrežu“, naveo je Gospić.

Direktor TS Ventures fonda Davor Sakač kazao je da je ugovor sa kompanijom Microsoft važan podstrek za prvi zvanični VC Fond u ovom delu Evrope, kao i za njegovog osnivača, kompaniju Telekom Srbija, ali i za domaće startape i za eko-sistem u celini u Srbiji.

„Jedna od najvećih svetskih kompanija u poslednjih 20 godina prepoznala je potencijal naših preduzetnika i spremna je da im pomogne u razvoju njihovog poslovanja korišćenjem naprednih alata i resursa u okviru Microsoft globalnih platformi i time ih dodatno približi svetskom tržištu i učini konkurentnijim i dostupnim u čitavom svetu“, kazao je Sakač.

Podseća se da je TS Ventures Fond do sada odabrao devet startapa, koji takođe ovim ugovorom imaju pravo na podršku Microsofta u svom daljem razvoju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari