Turska kompanija Kaljon zainteresovana za gradnju šumadijskog koridora Vožd Karađorđe 1Foto: FoNet/Kostadin Kamenov (Ilustracija)

Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture razgovarali su danas sa delegacijom turske firme Kaljon o mogućnostima za saradnju na infrastrukturnim projektima u Srbiji, posebno u izgradnji brzih saobraćajnica, uključujući i šumadijski koridor „Vožd Karađorđe“.

Državni sekretar u tom ministarstvu Miodrag Poledica, upoznao je predstavnike „Kaljona“ sa iskustvima srpsko-turske saradnje na infrastrukturnim projektima, kao i o planovima Srbije za nastavak ulaganja u infrastrukturu u okviru novog investicionog ciklusa.

Predstavnici kompanije „Kaljon“ iskazali su zainteresovanost da se bolje upoznaju sa projektima koje Srbija planira, posebno u oblasti drumskog, železničkog i vazdušnog saobraćaja, kao i stanogradnje, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kompanija „Kaljon“ osnovana je 1974. i realizovala je neke od najvećih projekata u Turskoj u oblasti vazdušnog, drumskog i železničkog saobraćaja, uključujući i izgradnju novog aerodroma u Istanbulu i trenutno upravlja projektima ukupne vrednosti oko 30 milijardi evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.