U Beogradu otvorena kancelarija Privredne komore za razvoj socijalnog preduzetništva 1Foto: Pixabay / StartupStockPhotos

Privredna komora za razvoj socijalnog preduzetništva i društveno odgovornog poslovanja „B2B“, objavila je danas da je otvorila svoju kancelariju u Beogradu.

Kako je rečeno agenciji Beta, novoosnovana komora je „zajednica privrednih društava, preduzetnika, poljoprvrednih gazdinstava i brojnih udruženja iz nevladinog sektora“ usmerenih na podršku regionalnom razvoju, ali i podršku teško zapošljivim kategorijama stanovništva kao i licima sa određenim stepenom invaliditeta.

Stručni tim komore „B2B“ nedavno je bio tehnička podrška, po objavljenom konkursu „EU za kulturno nasleđe i turizam“, ugostiteljima iz Timočke krajine, gde je dodeljeno više grantova kao pomoć ovom sektoru u istočnoj Srbiji.

„Više od 120 društveno odgovornih privrednika iz cele Srbije udružilo se sa socijalnom misijom. Smatramo da je to vrlo značajno, naročito u trenutku pandemije kada moramo pokazati solidarnost i zato pozivamo sve preduzetnike da nam se pridruže“, naveli su u Komori.

Komora je definisala mere podrške i javnom sektoru, usmerene ka poboljšanju ukupnog poslovnog ambijenta i prevazilaženju prepreka ka većim investicijama i trgovini.

Predsednik Komore je Snežana Maksimović, kako je istaknuto, sa dugogdišnjim iskustvom u privredi i razvojnim projektima, a prostorije se nalaze u beogradskom hotelu „Hajat“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari