Istanbulska kompanija Džinsi sutra će u Leskovcu početi da gradi novu fabriku. Posle mnogo birokratskih problema, građevinska dozvola je dobijena i objekat će biti završen za tri meseca. Ovu informaciju saopštio je Tanur Bujukđan, vlasnik firme Džinsi, na Sajmu „Balkan textil“ u Novom Pazaru. Ova turska kompanija već ima jednu fabriku u Leskovcu u kojoj je zaposleno 320 radnika, a još 80 radi u Novom Pazaru na doradi proizvoda i kamenovanju.


Bujukđan očekuje da uskoro dobije dozvolu da sličnu fabriku otvori i u ovom gradu. Rekao je da se projekat za izgradnju „već nalazi u Vladi Srbije, ali se čeka da nova vlada bude formirana“ i da se nada „da će nakon toga dobiti dozvolu i da neće biti birokratskih problema“.

Džinsi će svoju novu fabriku otvoriti u delu bivšeg Tekstilnog kombinata „Raška“ i uposliće na početku 400 radnika. Razgovori sa ovom instanbulskom kompanijom traju više od godinu dana i otvaranje njihove fabrike u Novom Pazaru najavljivano je za kraj prošle godine. TK „Raška“ je u stečaju od prošle godine, a njena imovina je podeljena na 39 celina koje su ponuđene potencijalnim investitorima. Kompanija iz Istanbula najavila je da će kupiti jedan deo imovine nekadašnjeg tekstilnog giganta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari