Italijanska fabrika "Aunde" otvorila fabriku u Leskovcu, Vučić im zahvalio što su zaposlili radnike "Džinsija" 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Italijanska kompanija „Aunde“, koja proizvodi presvlake za automobilsku industriju, otvorila je danas u Leskovcu fabriku, drugu u Srbiji, u kojoj radi 300 ljudi, a dogodine bi trebalo da bude zaposleno još 260.

Objekat fabrike se prostire na oko 13.000 kvadrata, a probna proizvodnja je počela u avgustu.

Otvaranju fabrike prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar privrede Slobodan Cvetković, direktor kompanije Anino de Venecija, amabasador Italije Luka Gori i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Vučić je rekao da je predstavnicima „Aunda“ preporučio da otvore pogon i u Vranju gde postoje iskusni tekstilni radnici.

On je zahvalio vlasnicima kompanije što su u Leskovcu zaposlili radnike fabrike „Džinsi“ koja je otišla u stečaj.

Ova fabrika i u Jagodini, gde posluje devet godina, ima fabriku gde proizvodi presvlake za automobile i u kojoj je zaposleno 900 ljudi.

„Aunde“ grupa je osnovana 1899. godine i jedna je od vodećih svetskih kompanija u svojoj delatnosti, sa više od 40 pogona u 20 zemalja.

Kompanija „Aunde Italija“ je potpisala dugoročni sporazum sa „Stellantisom“, koji će realizovati „Aunde Srbija“, a radiće navlake za automobile Fiat Panda, Fiat 600 i Alfa Kid proizvedene u Kragujevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari