Radnici Džinsija ponovo izigrani, najavili novi protest 10. avgusta u Leskovcu 1Sa ranijih protesta Foto: Screenshot/ Jugmedia

Radnicima zatvorene turske tekstiilne fabrike „Džinsi“ u Leskovcu nisu isplaćena dugovanja za koje je rok isplate bio 30. jul, zbog čega su oni najavili novi protest u četvrtak, 10. avgusta.

Kako je potvrđeno Danasu, protest je zakazan za 9 časova ispred pogona bivše Sintetike, gde je sada kompanija Aunde.

„Nisu nam platili ništa i prekršili su ugovor o radu. Nikavu informaciju nismo dobili, a gradonačelnik nas je izlagao da će da nam plate“, rekao nam je jedan od radnika bivšeg Džinsija Stefan Jovanović.

On je dodao da su sada svi radnici složni.

Iako je zvanično obećano da će radnicima dugovanja biti isplaćena do kraja jula meseca, radnici nisu ništa dobili, a niko im se tim povodom nije ni obratio.

Podsećamo, Gradsko veće Leskovca nedavno je objavilo da turska fabrika „Džinsi“ zbog svojih teškoća u poslovanju sporazumno raskinula ugovor s Gradom Leskovcem o zakupu pogona u Industirjskoj zoni, a da će biti potpisan ugovor sa italijanskom firmom „Aunde“ o tom pogonu.

Na sednici Gradskog veća održanoj u julu, rečeno je da kompanija „Aunde“ planira da u toj svojoj novoj fabrici najkasnije do 1. septembra ove godine zaposliti 300 radnika, a u narednih pet godina uloži 1.410.000 evra uz obavezu plaćanja procenjene tržišne vrednosti zakupnine, i u roku od tri godine zaposliti 350 radnika na neodređeno vreme.

Gradonačelnik Goran Cvetanović je kazao da će ukupna dugovanja turske fabrike „Džinsi“ Gradu objaviti kada potpišu ugovor sa Italijanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari