Radnici zavorene fabrike "Džinsi" razgovarali s predstavnicima Leskovca o prelasku u novu firmu 1Prodavnica Džinsija u Leskovcu; Foto Jugmedia

Radnici zatvorene turske tekstiilne fabrike „Džinsi“ u Leskovcu su danas obavešteni da će ih italijanska kompanija „Aunde“ koja će ih preuzeti i početi proizvodnju, zapošljavati sukcesivno posle obuke u Leskovcu, a ne u Jagodini kakav je bio prvobitni plan, saopštio je Grad Leskovac.

Na još jednom sastanku s predstavnicima Grada, radnicima je rečeno da „Aunde“ namerava da što pre počne proizvodnju, pošto ima ugovorene poslove.

„Obavešteni su da je u toku i komunikacija sa kompanijom ‘Džinsi’ sa ciljem zaštite interesa radnika u domenu nadležnosti lokalne samouprave, te da će se rukovodstvo Grada, na čelu s gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem i u saglasnosti s državnim vrhom, maksimalno založiti da se poštuju sva prava radnika“, navela je lokalna vlast.

Na sastanku je direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijale Leskovac, Olivera Pešić odgovarala na pitanja radnika o pravu na novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti.

Radnicima je obećano da će i dalje biti izveštavani o toku pregovora s kompanijom „Aunde“ i o komunikaciji s predstavnicima kompanije „Džinsi“, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari