U Er Srbiji "nagrada" za rađanje dece – gubitak posla

* Tek pred istek bolovanja porodiljama je saopšteno da im ugovori o radu neće biti produženi
Za 28 porodilja zaposlenih u ćerka-firmi nacionalnog avio-prevoznika nisu produženi ugovori

Ostavite komentar


  1. Sramotno je sta sve ova drzava dozvoljava. Verujem da politicki postavljenim "intelektualcima" u Air Serbia kompaniji nije ni palo na pamet da zastite porodilje sto se da videti iz spiskova iz kojih su ih ladno precrtali ! Gde je sada tuzilastvo , gde su zastitnici gradjana , gde su zastitnici i poverenici za rodnu ravnopravnost , gde je ministar za rad i na kraju gde je ona nesrecna "bez fotelje" zaduzena za natalitet ?

  2. Ovo je bruka i sramota. Pa vi zene radjajte, a to sto cete na ulici da zavrsite nikom nista. Da ne pricam o zacaranom krugu – nemam posao,pa samim tim ne mogu da upisem dete u vrtic, a ne mogu da nadjem posao jer mi dete ne ide u vrtic i nemam kome da ga ostavim da bi na taj posao otisla. Ove zene sigurno nisu ni bile na tim spiskovima cim ih nisu zvali, sto znaci da su jos tada mogle da budu obavestene o tome da im nece biti produzeni ugovori. To sto su trudnice ili porodilje automatski znaci da nisu vise kvalifikovane? Da nisu radno sposobne? Diskriminacija potpuna.

  3. Da čujemo sada ministarku Đukić Dejanović, koja je predlagala studentkinjama da rađaju decu. Poštovana Redakcijo, tražite od dotične gospođe komentar.

  4. Dobro da se neko napokon setio da objavi ono što se dešava u Air Serbia od prvog dana. To i sve druge vrste diskriminacije zaposlenih…

  5. Borci za porodične vrednosti bi mnogo više uspeha u podizanju nataliteta i očuvanju porodice imali kada bi umesto gejeva i abortusa napadali poslodavce koji daju otkaz trudnicama i mladim ženama

  6. Moja ćerka je medu njima. Da nema mamu i tatu penzionere teško bi im bilo. Gde si Vučiću sa svojim praznim pričama i lažima.

  7. I moja ćerka je medu njima. Da nema mamu i tatu penzionere teško bi im bilo. Gde si sad Vučiću predsedniče sa svojim lažima?

  8. Pošto naš cenjeni patrijarh Irinej ima stav i ne libi se da ga iznese o mnogim pitanjima, za koje je uzgred budi rečeno laik, postavlja se pitanje njegovog stava o porodiljama koje su dobile otkaze, neuplaćivanju penzija od strane poslodavaca, a sve su to naša deca. Da li crkva ima stav o ekonomskoj propasti mladih koji odlaze iz zemlje ili patrijarh Irinej voli samo ,,donatore" i ,,dobrotvore" bez obzira čime se bave i koliko su pokrali od ove napaćene zemlje.

  9. Vazno da Djukic Dejanovic ima zvanje i funkciju (citaj platu i privilegije)a porodica nek gladuje i nek se natalitet smanjuje.Irinej nek vodi politiku i nek podrzava gej paradu,Bravo predsednice idemo u Evropu i svako ko pogleda kroz prozor vidi da nam je vec bolje rece neki politicar.

  10. Radio sam u Er Srbiji do pre 3 meseca a sve od 1990 godine. Pa oni se tako ponasaju od prvog dana. Krsili su propise gde su mogli. Voleo bih ako im se bude sudilo ili menadzmentu na celu sa Sinisom Malim da budem svedok. Pa to je ne cuveno. Pa u Letackoj su uzimali debeli mito da zaposle mlade pilote , a deo rukovodstva nisu bili drzavljani Srbije i na brzinu su dobili drzavljanstvo. Treba iz Abu Dabija privesti i Miseljica i Radulovica, Dutinu ovde uhapsiti a pre svih Sinisu Malog. Cudi me da tuzilastvo i DCV ne rade svoj posao.

  11. hajde da vidimo šta misle u pravnoj službi kompanije? šta kaže direktorka pravne službe o ovome kada već nije imala šta da kaže i kada je ćutala u vezi izbacivanja autističnog deteta sa leta kompanije. radi žena posao po svojoj savesti a svi znaju da savesti ona i nema. i, zato, molimo vas svi koji čitamo danas pitajte dotičnu za objašnjenje uz molbu da ne priča o moralu i svom vidjenju morala

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.