U Fijatu radnik na traci ima veću platu od svog šefa

Posle povišica od šest odsto zaposlenima na proizvodnim poslovima

Ostavite komentar


  1. Није ми се свидела изјава новинара да није нормално да производни радник има већу плату од руководиоца. Зашто? То није објаснио. Вероватно неможе да се одрекне стереотипног наслеђа титоизма.

  2. To da je plata radnika u proizvodnji veća od plate šefa je čista laž,stvarno mi nije jasno kako je mogao da napiše takvu glupost.

  3. Menadzeri primaju platu na ruke ili rade pod menadzerskim ugovorom koji je tajna, kao i skoro sve sto se tice FIAT-a u Kragujevcu. To je sto meni pada na pamet jer ne mogu da shvatim nikako ovu situaciju.

  4. Istina je negde tamo. Prvo plata radnika daleko je ispod plate rukovodilaca, tako ne bacajte prasinu narodu u oci. Drugo kakva peticija, kakvi potpisi kakve su to sindikalne gluposti. Ne mogu da verujem sta čitam. Pa valjda se sindikat dogovorio ili tek treba da se dogovori o bonusu. Manite se peticija, izgubićete glavu. I na kraju plata nije 42500 to je bruto pa kad odbijete porez i socijalno dodje na 30000 plus radni dani, topli obrok itd pa to jedva ako dodje oko 42000. Ali zato rukovodioci zaista odlaze u druge firme jer im je fiat odskocna daska i slove za neke eksperte sto je daleko od istine. Toliko!!!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.