U Hrvatskoj 250.000 paketa iz Kine na čekanju, u Srbiji se broj ne zna

Korona virus obustavio letove Lufthanse i LOT-a iz kineskih gradova do Evrope i Srbije, što je dovelo do zastoja u protoku robe sa Aliekspresa i sličnih servisa

Ostavite komentar


  1. Sad kad stane cro, a i privreda dobrog dela eu zemalja. Kako nista ne proizvode, vec samo prepakuju pa preprodaju kinesku robu, ispostavice se da je ovaj virus smisljeni udar na svetsku ekonomiju koja zivi od Kine. Kome bi to moglo ici u korist?

  2. I bez ovih kineskih paketa ja cekam na carinjenje isporuke iz inostranstva 15 dana ! Toliko je moj paket na carini. Radi se o poklonu i u pravu su prijatelji koji mi se smeju, „neka te jos oderu sa carinom kad ne saljes kao svi autobusom.“ U pravu su.

    1. Najgore je kada carinici „posumnjaju“ na posiljku i otvore. Cak i kada je sve u redu i oslobode te carine, naplate 100. din. ponovno pakovanje. U zemlju udje mescno 1 mil. posiljki, pa neka „otvore“ 10% i naplate pakovanje, to je 10 mil dinara svaki mesec. Cista lova.

    2. Bitno je da carina naplacuje otvaranje i ponovno pakovanje “ sumnjivih“ paketa 100 dinara. Na milion posiljki meseno, neka otvore 10%, to je 10 miliona dinara.

  3. Ajd’ za pakete od Aliexpressa, preživećemo nekako i bez njih. Ali sad će stradati mmnogi „globalisti“ i drugi pametnjakovići po Evropi i svetu što su alavo i brzopleto „izmestili“ ili „outsorsovali“ proizvodnju u Kinu jer im je tako bilo „najjfetinije“, čak i po cenu da su zatvarali kompletne fabrike u svojim zemljama. Sad je će platiti cenu za to „najjeftinije“, a za mnoge ta cena će biti katanac u bravu!.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.