U Kikindi planirana gradnja mini tržnog centra u Mikronaselju 1Foto: M.P./Danas

Kikinda planira da proda investitorima plac u Mikronaselju, na lokaciji u Bloku D, na kojoj je pre 20 godina počela izgradnja stanova za mlade bračne parove i pripadnike bezbednosti, ali se radovi nikada nisu okončali.

Početna cena za lokaciju je 260.000 evra, stoji u odluci koju su usvojili odbornici Skupštine Kikinda na redovnoj sednici.

Lokacija je, kako se navodi, namenjena izgradnji tržnog centra koji će „pružiti sadržaj koji nedostaje Kikindi“.

„Reč je o mini tržnom centru formata mini ritejl park koji bi promenio izgled tog dela grada. Imali smo više investitora, zato smo doneli odluku da se Skupštini predloži prodaja te parcele jer tencencija nije prodaja radi prodaje, već da na tom prostoru koji prodajemo dobijemo sadržaj neophodan građanima“, izjavio je za kikindske medije Saša Tanackov, član Gradskog veća zadužen za privredu i investicije.

Kako se navodi u obaveštenju lokalne samouprave Kikinda, trenutno su na toj lokaciji samo temelji započete stambene zgrade.

Do sada je bilo više pokušaja da se prostor ponudi za nastavak izgradnje stambenog objekta, ali su se tek sada pojavili zaiteresovani investitori, rečeno je na sednici Skupštine ovog grada.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari