Linglong zapeo sa radnom snagom, traži radnike i u Kikindi 1Foto: M. P./ Danas

Na upravo završenom sajmu zapošljavanja u Kikindi, među poslodavcima koji traže radnu snagu našao se i „zrenjaninski“ Linglong, kineska fabrika penumatika koja je još uvek nije počela sa radom.

Jelena Marinković iz ljudskih resursa kompanije “Linglong” iz Zrenjanina, potvrdila je za kikindske medije da su im potrebni radnici.

„Iako u Zrenjaninu imamo dosta kandidata za zapošljavanje, mislimo da će nam biti potrebni radnici i iz drugih mesta. Tražimo operatere, viljuškariste, električare, radnike na održavanju. Fabrika će zapošljavati 1.200 radnika, a od maja planiramo autobusku liniju Kikinda- Zrenjanin. Biće to linija za prevoz radnika“ precizirala je Jelena Marinković.

Pre dva meseca, predsednik kompanije “Šandong Linglong tajr” Vang Feng, prilikom posete Srbiji sredinom februara najavio je da „proizvodnja počinje na proleće i da se u toku godine planira proizvodnja milion guma za kamione i tri miliona za automobile, uz nova zapošljavanja“.

On se najpre sastao sa predsednikom Srbije, a potom i sa predstavniicma lokalne samouprave u Zrenjaninu, i na oba sastanka potvrdio je nameru da fabrika u Zrenjaninu počne sa radom.

„Do kraja godine planiramo i zapošljavanje još 500 radnika”, naveo je predsednik “Linglonga” Vang Feng. On je tada izjavio da se izgradnja proizvodnih objekata ove firme u Zrenjaninu privodi kraju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari