U Lajkovcu počela gradnja komunalne infrastrukture vredne 15 miliona evra 1Foto: FoNet/Beoinfo

U opštini Lajkovac danas je počela izgradnja kanalizacione mreže dugačke 30,1 kilometar, u sklopu koje su planirana i dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izvođač radova je kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC), a investicija je vredna preko 15 miliona evra, dodaje se u saopštenju.

„Ovo nisu lažni ekološki projekti, ovo nisu ekološki ustanci i organizacije, ovo je konkretan rad na infrastrukturi koji će omogućiti da čista voda odlazi u naše reke“, rekao je resorni ministar Tomislav Momirović.

Momirović je naveo da je cilj da u narednih pet godina 80 odsto Republike Srbije bude „pokriveno“ kvalitetnom kanalizacionom infrastrukturom i postrojenjima za prečišćavanje otpadnih voda.

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković naveo je da je za tu lokalnu samoupravu u pitanju „najveća investicija u istoriji“, projekat ‘Čista Srbija’ koji obuhvata pre svega uređenje komunalne infrastrukture na našoj teritoriji.

„Mi smo u prethodnih 30 godina uradili ukupno 70 kilometara fekalne i kišne kanalizacije, a evo sada ćemo dobiti odjednom skoro 32 kilometra kanalizacione mreže i ovim projektom ćemo podići kvalitet života u našoj oštini“, rekao je Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.