U prokupačkom kraju 30 odsto manji rod šljiva, kilogram 15 dinara

Ostavite komentar


  1. Ovaj članak je očigledno naručen od otkupljivača.Cenom od 15 dinara mogu se pokriti ,evrntulno,troškovi berbe,dok ostali troškovi proizvodnje koji su daleko veći uvode proizvođača u debeo minus.Molim vas da ne lažete narod za rad nešto novca koji ste dobili od otkupljivačkog lobija.

  2. Predlažem savetodavcu Milanu Toškoviću da nam ličnim primerom dokaže to zadovoljstvo „15 din/kg“, a molio bih ga da javnosti izvede računicu: 1. prve tri godine, po sadnji voćnjaka prihod 0, a rashod … 2. Amortizacija polj. mašina, 3. Zaštitna sredstva, 4. Radna snaga, 5. Trajanje zasada, 6. Vremenske nepogode, itd. itd. P.S. Koliko šljiva treba da proda da bi namirio svoju godišnju platu sa sve doprinosima? (Imajući na umu da mu neto prihod, u najboljem slučaju na ovu cenu šljive ne može biti viši od 5 din/kg!)

  3. Ekstra cena. Predlažem piscu teksta da zasadi koji hektar šljiva, da on i njegova porodica lepo žive.

  4. Lopovski lobi, kome se ne zna gde se nalazi “ centralni mozak“, savršeno funkcioniše. Decenijama se ucenjivanjem i klasičnom pljačkom ubijaju seljaci i selo. Ovaj trud države i večito gladnih krvopija, pod imenom „Preporod srpskog sela“, ima samo jedan cilj, koji nije teško otkriti a on se zove „Kako uništiti srpsko“, uz itovremenu dobru zaradu, stvarajući privid velike brige za opstanak sela?! Da poljoprivredni proizvodjači kamenje kupe u kamionske prikolice ne bi im se isplatilo da ga kupe po toj ceni. Da li su ovi, koji izvode ovaakve umobolne računice normalni? Ako ščlivu kupuju po 15 dinara za kilogram, pretpostavljam, da tu šljivu izvoze po 16 do 18 dinara po kilogramu? Koga pravite blesavim?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.