U Raški uručeni ključevi 18 stanova namenjenih za socijalno stanovanje 1Foto: Shutterstock / Michael Dechev

Ugovori o donatorskoj pomoći i ključevi 18 stanova, namenjenih za socijalno stanovanje korisnicima u Raški, dodeljeni su danas, saopštilo je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Državni sekretar u tom ministarstvu Rejhan Kurtović rekao je da Srbija odgovarajućim stambenim rešenjima osigurava budućnost i prosperitet najosetljivijim kategorijama stanovništva.

„Uz pomoć ovog projekta stvoreni su najznačajniji preduslovi za početak novog života i prosperitet pripadnika pojedinih marginalizovanih grupa, i uz to podstrek za još niz aktivnosti i mera koje doprinose njihovom integrisanju u normalne životne tokove naše zajednice“, istakao je Kurtović.

Stanovi su izgrađeni u okviru projekta „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Program doprinosi većoj socijalnoj inkluziji žena i muškaraca, devojčica i dečaka koji su izloženi siromaštvu i socijalnoj isključenosti, omogućavajući im da dostojanstveno žive i aktivno učestvuju u društvu.

Ciljne grupe kojima se Program bavi su pripadnici romske populacije, žene žrtve porodičnog nasilja, mladi koji napuštaju sistem podrške socijalne zaštite i osobe sa invaliditetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari