U Sjenici otvoren Sajam poljoprivrede 1Sjenica Foto: Beta/Emil Vaš

U Sjenici je, danas, otvoren 17. Sajam poljoprivrede. Tradicionalna poljoprivredna manifestacija okupila je uzgajivače sitne i krupne stoke.

Predsednik sjeničke opštine Munib Mujagić, na otvaranju Sajma, rekao je da je želja da se na ovakav način vrednuju prednosti ovog izrazito poljoprivrednog kraja, „a to su poljoprivredni proizvođači i stočarstvo, koji su šansa za postizanje bržeg i boljeg razvoja opštine i podizanje standarda svih građana“.

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Zaim Redžepović pozvao je poljoprivredne proizvođače da koriste mogućnosti koje pruža njegovo ministarstvo.

Naglasio je da je skoro polovina sredstava u budžetu njegovog ministarstva namenjena stočarstvu, jer je to „odgovor Vlade na pandemiju korona virusa“ i najavio subvencije koje će podržati Svetska banka.

Prvi dan na Sajmu bio je u znaku izložbe sitne stoke i izbora najboljih ovnova. Manifestacija se završava sutra izborom najboljih grla krupne stoke. U odnosu na prethodne godine, broj izlagača i posetilaca je znatno manji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari