U Smederevskoj Palanci postavljen kamen temeljac za fabriku auto delova Kjungšin Kejbl

Ostavite komentar


  1. A ne kaže kolike su subvencije i kolike su plate jadnicima!-(Pelene i sendviče poneti od kuće!)-O kreditima ni K!

    1. Država subvencioniše radna mesta i taj novac se vrati u budzet kroz kasnije poreze na zarade, dobit i PDV od novih fabrika. Plate radnika zavise od poslodavca, ali nisu za potcenjivanje i vidljivo je da rastu kako raste konkurencija i potražnja za radnom snagom.

      1. Pa ovde je sve jasno I vec vidjeno.Kapitalista ostvaruje profit I iznosi ga iz Srbije.Drzava (vladajuca kamarila) puni budzet I trosi ga kako hoce I aposljava partijske kadrove.E sad radnici?Pa oni su najamnici I treba da su zahvalni I na tu crkavici.Uostalom investitori I dolaze zbog jevtine radne snage.Sve je jasno!

      2. Važno je da nije fabrika za kablove (cable ne engleskom jeziku, izgovara se kejbl). To je tip fabrike sa niskom (prostom) tehnologijom, a shodno tome i zarade su takve. Ovakve fabrike postoje i u razvijenim državama. Težnja je međutim da se, kao i druge fabrike prostih i prljavih tehnologija, takve fabrike sele u nerazvijene države, sa jeftinom radnom snagom.

  2. Opet tajni ugovori – valjda ce i tome jednom doci kraj? Nikom ne gori do zore!

    1. Kakvi kablovi ? Firma je za auto delove, ajde citaj teskt sta pise, ne da sudis po naslovu!

      1. ,,Miki“ i ,,Janja“, omiljena imena među botovima. Kratko, ali ..bitačno.

  3. Nekoliko pitanja : Kolike su to “značajne pare“ iz budžeta? Može li neko iz Srbije (a da nije član vladajuće bratije) da dobije neki podsticaj za otvaranje novih fabrika? Koliko je još Srbiji potrebno “motalica kablova“? Koliko će Prvorođeni još kamenova temeljaca do izborne tišine?

  4. To je kao sto ce Srbija proizvoditi mercedes kako je AV obecao nelipsi magarce do zelene trave.

  5. Koja fabrika? nema tu ni F od fabrike, to su hale za smestaj radnika, od masina i alata jedino KONBINIRKE.

  6. Jos jedna fabrika u nizu,nova radna mesta koja ce mnogim porodicama obezbediti sigurnu i svetliju buducnost.

  7. To zapravo nisu fabrike jer se u njima ništa ne proizvodi. Kablovi i sve ostalo stiže iz kine i samo se sklapa. Te „fabrike“ ne plaćaju dinar PDVa jer se sve izvozi a plate pokrivaju subvencije zbog kojih se država zadužuje. Jedinu korist ima timlider Alek koji udara recke na svojoj lopati za polaganje kamenja za temelje

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.