U valjevskom „Krušiku“ još nema dogovora oko celodnevnog štrajka 1Foto: Đorđe Đoković

U valjevskom „Krušiku“ štrajkački odbor radnika vojnog dela fabrike i sindikati još nisu uskladili stavove po pitanju najavljene organizacije celodnevnog štrajka u ovoj nedelji, pošto rukovodstvo HK“ Krušik“ nije u potpunosti prihvatilo zahtev radnika da im se plate, od aprila pa na dalje, povećaju za 10. 000 dinara u neto iznosu.

Kako N1 saznaje, rukovodstvo „Krušika“ je tražilo par nedelja vremena kako bi se još jednom sagledali mogući izvori sredstava kako bi se radnicima i njihovom zahtevu izašlo u susret. Sa druge strane, radnici sumnjaju da je u pitanju samo još jedan „manevar“ rukovodilaca.

Postoje indicije da reprezentativni sindikati u „Krušiku“ nemaju jedinstven stav po pitanju, da li podržati radnike i celodnevni štrajk, ili ostaviti vremena rukovodstvu do posle Uskrsa.

Da podsetimo, radnici namenskog dela fabrike prošle nedelje održali su jednočasovni štrajk upozorenja nezadovoljni ličnim dohocima, koji, kako je naglašeno, ne prate rast inflacije. Tada je upućen zahtev rukovodstvu da se plate linerano povećaju za 10.000 dinara, a da će radnici, ako ovaj zahtev ne bude isunjen, pristupiti celodnevnoj obustavi rada.

Rukovodstvo fabrike je izašlo, tada, sa ponudom da se samo radnicima Radne jedinice 1 povećaju zarade za 5.000 din., odnosno 2.000 din.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari