U Vranju počele nestašice jestivog ulja i šećera 1Foto: V.Ristić / Danas

Tokom dana u većini prodavnici i hiper marketa Vranjanci, ali i žitelji Severne Makedonije i Kosovskog pomoravlja nisu mogli da kupe jestivog uja i šećera čije su količine razgrabljene u ranim jutarnjim satima,

U Makretu „Leon“ u centru Vranja, novinaru Danas je potvrđeno da šećera u prodaji nemaju već deset dana, a slična je situacija i u drugim marketima.

Sve količine jestivog ulja rasprodate su u još u ranim jutarnjim satima, a kako najavljuju trgovci nove količine očekuju se tek od ponedeljka.

Jestivo ulje prodavalo se za litru po ceni od 119, do 120 dinara, u zaavisnosti od proizvođača, dok se šećer mogao kupiti po ceni od 90 dinara za kilogram.

U pojedinim radnjama registrovani su i slučajevi orgraničene prodaje, pre svega jestivog ulja čija kupovina je kupovina „ograničena na dva litra po kupcu“, dok šećera uopšte nije bilo u prodaji.

Povećanja tražnja jestivog ulja i šećera u Vranju vezuje se i za uobičajenu vikend posetu kupaca iz susednik gradova Kumanova i Skoplja iz Severne Makedonije, kao i kupaca sa područja Kosovskog pomoravlja iz opština Kosovska Kamenica, Novo Brdo, Gnjilane i Ropotovo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari