U Zrenjaninu promocija osposobljavanja mladih za rad 1Foto:N.S.J.

U Zrenjaninu je otvoreno više od dve stotine radnih pozicija u programu “Moja prva plata”.

U pozivu koji je, u okviru programa “Moja prva plata” bio namenjen poslodavcima, u Zrenjaninu su otvorene 232 radne pozicije na kojima bi se mladi mogli osposobiti za posao.

Kako poziv za mlade koji žele da učestvuju u ovom program traje do kraja ovog meseca, Unija poslodavaca Zrenjanina odlučila je da organizuje promociju programa “Moja prva plata”.

“Odlučili smo da promovišemo ovaj program kako bismo mladim ljudima predstavili kompanije koje su otvorile radne pozicije ali i kako bismo mlade upoznali sa tim kako kompanije posluju kao i kakva prava i obaveze imaju u ovom programu” kaže Izabel Balint, iz Unije poslodvaca Zrenjanina.

Mladima srednjeg obrazovanja obezbeđena je mesečna novčana naknada u iznosu od 25.000 dinara. Za one visokog obrazovanja naknada iznosi 30.000 dinara. Doprinosi za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti se uplaćuju u skladu sa zakonom.

Pored iznosa koji isplaćuje Nacionalna služba za zapošljavanje, poslodavci mogu da isplate i dodatna sredstva.

“ Pojedini članovi Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina voljni su da dodatno motivišu aplikante. Takođe, planiraju da zadrže prijavljene mlade ljude u firmama”, dodaje Balint.

Promocija programa “Moja prva plata” održaće se u utorak, 25. oktobra u 13 časova u Kulturnom centru Zrenjanin.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari