Udruženje banaka Srbije obeležava Svetsku i evropsku nedelju novca sa ciljem finansijske edukacije 1Foto: Stanislav Milojković

Udruženje banaka Srbije saopštilo je danas da će u okviru Svetske i evropske nedelje novca, koja se obeležava od 21. do 27. marta, organizovati aktivnosti posvećene unapređenju digitalne pismenosti.

Kako je precizirano, Udruženje banaka Srbije će osmi put obeležiti nedelju novca aktivnostima u formi radionica, okruglih stolova i predavanja za različite ciljne grupe i učenike svih uzrasta.

Dodato je da će se projekat „Evropski kviz novca“, koje je kreiralo Udruženje banaka Srbije sa još 30 nacionalnih udruženja banaka, održati 14. aprila od 14.30 časova.

„Učenici sedmog i osmog razreda osnovne i prvog razreda srednje škole, odnosno svi učenici koji u trenutku takmičenja imaju 13, 14 ili 15 godina, imaće priliku da se istaknu znanjem i pobede na takmičenju koje će se uživo odvijati putem onlajn platforme Kahoot!“, navedeno je u saopštenju.

Udruženje banaka Srbije će nagraditi tri prvoplasirana učenika i njihove mentore, a dva prvoplasirana učenika biće pozvana na finale Evropskog kviza novca koje će se održati onlajn 10. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari