Udruženje bankarskih klijenata Efektiva ponudilo uputstvo dužnicima kredita u švajcarcima

Ostavite komentar


  1. Da je pravne drzave, nebi razmisljao ni minut, tuzba, jer je VKS doneo misljenje da je valutna klauzula nistavna. To bi u svim drzavama bila smernica kako da postupaju nizi sudovi, OVDE TO NIJE SLUCAJ tu pravdu donosi jedan covek.

  2. Neko, a znamo i ko, se debelo omastio i lobira da se prihvati LEX, zasto nije pozvana EFEKTIVA, na pregovore sa bankama i vladom?. Osetili koje slaba karika i ko moze da se kupi pa njih pozvali.

    1. Ko se to omastio? U par dana protesta dobili smo stav VKS, nalog za usvajanje privremenih mera i lex specialis, zakon koji nije obavezujući za one koji ne potpišu, a bio bi da nismo učestvovali u pregovorima. I bio bi otpis 30 %.. Meni lično više odgovara lex, više no bilo koja opcija, počev od konverzije na dan isplate, eventualne dinarizacije sa mogućnošću revalorizacije za banku, i ovoga što efektiva predlaže, a za šta ne vidim osnov, no ajde…

      1. Pa sto ste onda ucestvovali u pregovorima, trebali ste demonstrativno da prekinte razgovore, sada posle ovoga stav VKS se dovodi u pitanje, a lobirati da se prihvati lex je neumesno a pogotovu od Pavlovicke. Sada su SVI osteceni a banke su dobile LEGALIZACIJU PLJACKE.

        1. Lex je bio spreman, nije Vučić tek tako došetao do nas, i bez našeg učešća, dobili bi OBAVEZUJUĆI, sa 30 posto otpisa. Ovako, važi samo za one koji ga potpišu, i što je važnije, potpisom ne bivamo uskraćeni za bilo koje pravo. Stav VKS se ne dovodi u pitanje, odakle izvodiš taj zaključak? I ko je to oštećen Lexom, ako nije obavezujući za onog ko ne potpiše, ne razumem? Stvar izbora, Lex je samo mogućnost više, ne obaveza, pa kome odgovara, potpisaće…

          1. Da je pravne drzave stav VKS bi bio svetinja ovde sve zavisi od jednog coveka, koji ce reci dobili ste ono sto ste trazili otpis jednog dela i sada cutiti, a stav VKS se nece vise primenjivati ZIVI BILI PA VIDELI. jedino ako smenimo ovu vladu, mozemo se necemu nadati. Lex je legalizcija pljacke i to ce istorija pokazati.

          2. Sada ce se tuzbe glad odbijati, AV ce reci dobili ste lex, sta vise trazite, naredice sudovima da odbijaju tuzbe. Sve je to dogovor banaka vade a sada i vas. Neznam kome ovo odgovara mozda 5-10% zaduzenih ostali su u debelom minisu.

  3. Jednu stvar uporno ponavljam, a ignorišete je… Lex nije obavezujući za one koji ne potpišu, ko ga ne želi, ima sud, ima stav VKS po kome će se, u slučaju tužbe, dobiti indeksacija u evre na dan isplate kredita. Šta Vam sad tu ne valja? Nema stava o raskidu? Pa ima ga, odredba o indeksu u CHF je ništavna, no ugovor može opstati ali kao euro kredit… Sa CHF indeksom je ništavan, a ništavni ugovori se ne mogu raskinuti. I gde je granica za raskid zbog promenjenih okolnosti? Evro je porastao za 50 posto, to nije promenjena okolnost? Meni je promenjena okolnost porast od 1%,jer sam njime prestao biti kreditno sposoban,prešao sam granicu zaduženosti koju je država propisala, a koja je tada iznosila 50% primanja. Ponavljam, kome odgovara, kao meni, potpisaće, kome ne, nastaviće sa suđenjem i dobiće, za 4-5 godina konverziju u evro. Stvar izbora, a ne obaveze…

    1. VAMA ODGOVARA, a za druge ko pita, vi koji ste bili pozvani na pregovore, VAMA ODOVARA. Dobro ste se ugradili, mogu samo da zamislim sta su vam sve ponudili u cetiri oka. Lobirajte za LEX i bicete oslobodjeni kredita. Posle LEX-a stav VKS se nece primenjivati ZIVI BILI PA VIDELI. Bice dobili ste nesto i budite zadovoljni. Posle LEx=a sve tuzbe ce da padaju na sudu budite uvereni.

      1. Meni odgovara, jer sam rizikovao i nisam plaćao 5 god, umalo stan da mi prodaju… Meni se isplati, ne nama…

  4. Imam kredit u CHF i tužio sam banku preko Efektive. Zahvalan sam i na pomoći, ali ovo sad su počeli da odmažu. Umesto da pomognu i onima koji žele da nastave sa tužbama, kao i onima koji žele da prihvate lex, oni prete troškovima advokata itd. Već iz aviona se vidi da im odgovara dalje tužakanje u nedogled, jer je sad već providno da imaju procenat od advokata. Žalosno.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.