Umesto zagađivača vlast akcizama opterećuje građane

Finansiranje infrastrukturnih projekata država sprovodi na pogrešan način, smatra stručna javnost

Ostavite komentar


  1. Ne vidim nikakav problem u novom „šišanju“ građana: za to su glasali. A ovi što nisu glasali neka ubuduće znaju: da im manjina od mogućeg broja glasača kroji kapu.

  2. Сваке године,од Јуна или Јула поскупи струја,комуналије,путарине,акцизе за екологију,итд.Зашто ? Зато што државу Србију финансира дијаспора са 3 милијарде еура,сваке године.То је убедљиво највећа инвестиција Србије.Заиста се запитам понекад,зар је могуће да се држава која име буџет од 10.милијари еура,сваке године се задужи за 2.милијарде еура и дијаспора је пошаље још 3 милијарде еура,то је око 5 милијарди еура сваке године.
    Ако се израчунају сви реални буџетски фискални приходи они не прелазе 8 милијарди еура за годину дана.Значи да дијаспора учествује својим инвестицијама са 1/3 пројектованих прихода у буџету Србије. Значи да држава Србија не може ни 50% пројектованог буџета да пројектује из реалних извора,то је пропаст ! Хвала богу да имамо пољопривредна газдинства која прехрањују 3.милиона својих сопственика у Србији.

    1. Znači zato je državi u interesu da što više mladih ode odavde.

    2. Dijaspora ucestvuje sa preko 5.milijardi e.
      Tako da nema tih para,katanac i bravu.

  3. Nece novci od akciza ici samo za jacanje energetske efikasnosti, nikad tako i nije bilo, Bice tu i za probrane iz kulturnr delatnosti, odane filmadzije, za poneko skolsko krecenje, a tek za prebogate sportiste i sportiskinje kojima se smesi bar bronzana medalja u odbojci i vaterpolu, a za to treba stotinak hilj evra, plus penzije…. Bice tu novca za mnogo toga….

  4. Svojevremeno je država na sličan način uzimala novac za izgradnju Drmna, ali je to palo na sudu. Tek je ovo nepravedno, a mislim i nezakonito – uzimaju novac od svih nas i preko svojih partnera, zna se kakvi su ti svi, finansiraju povećanje energetske efikasnosti odabranim pojedincima. Užas!

  5. Još jedna u nizu brilijantnih ideja, bulumente na vlasti, kako šišati narod.

  6. Treba napuniti kasu SNS-a na proleće su izbori a na ovaj način najlakše je doći do para.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.